Generowanie arkuszów spisów z natury - błędy
Moderator: mikey
-
Kyniu
- Rola: Administrator CDN XL
Generowanie arkuszów spisów z natury - błędy
Hej,
Utknąłem na takim problemie - jak chcę wygenerować arkusz spisu z natury dla pozycji ze stanem niezerowym to XL wrzuca do arkusza jakieś 10% tego co jest na magazynie. Sprawdziłem dla dwóch magazynów - ciągle to samo. Zmieniałem stanowisko, próbowałem bezpośrednio na serwerze etc. Lista towarów jak wyłączę wyświetlanie stanów zerowych (handlowe i magazynowe) liczy powiedzmy 300 pozycji a na arkusz spisu z natury wrzucane jest 30 pozycji. Co za czort i jak to przejść???
Kyniu
Utknąłem na takim problemie - jak chcę wygenerować arkusz spisu z natury dla pozycji ze stanem niezerowym to XL wrzuca do arkusza jakieś 10% tego co jest na magazynie. Sprawdziłem dla dwóch magazynów - ciągle to samo. Zmieniałem stanowisko, próbowałem bezpośrednio na serwerze etc. Lista towarów jak wyłączę wyświetlanie stanów zerowych (handlowe i magazynowe) liczy powiedzmy 300 pozycji a na arkusz spisu z natury wrzucane jest 30 pozycji. Co za czort i jak to przejść???
Kyniu
-
Coin
- Rola: Konsultant CDN XL
Re: Generowanie arkuszów spisów z natury - błędy
Odbudowa tabel linków - uruchom z apteczki
-
Kyniu
Dzięki za wskazówkę. Co prawda studenciaki z Comarchu znowu dały dupy bo procedura CDN.AktualizujLinki ma babola i wpada w pętlę (kolejny kamyczek do ogródka Comarchu - nawet nie testują kodu przed daniem go klientom) ale napisałem własną. Ech Comarch, Comarch, .....Coin pisze:Odbudowa tabel linków - uruchom z apteczki
Kyniu
-
krzysieksarna
- Kontakt:
Z mojego doświadczenie wynika, że ta procedura potrafi się zapętlić, jeśli zawartość CDN.TwrGrupy jest uszkodzona.
K.
K.
Krzysiek Sarna
http://www.infortes.pl
http://www.infortes.pl
-
Kyniu
Nie znalazłem błędów w TwrGrupy natomiast w samej procedurze tak i to ewidentne.krzysieksarna pisze:Z mojego doświadczenie wynika, że ta procedura potrafi się zapętlić, jeśli zawartość CDN.TwrGrupy jest uszkodzona.
K.
Kyniu
-
Coin
Możesz podzielić się własną?
-
Kyniu
Być może słowa "własna" użyłem trochę na wyrostCoin pisze:Możesz podzielić się własną?
Kyniu
Odgrzewam temat, testy integralności nie wyrzucają żadnych błędów dla grup towarów mimo to odbudowa linków zawisa. Czy dysponujecie jakimś skryptem, który potrafiłby wskazać ewentualne uszkodzone rekordy? A może jednak faktycznie są jakieś błędy w procedurze? (na 3 innych bazach odbudowa zakończyła się pomyślnie)
krzysieksarna pisze:Z mojego doświadczenie wynika, że ta procedura potrafi się zapętlić, jeśli zawartość CDN.TwrGrupy jest uszkodzona.
K.
-
sopteno
- Kontakt:
Przypuszczalnie to będzie jednak błąd w procedurze, o ile te trzy inne bazy są w tej samej wersji (bo jeśli w innej, to możliwe, że był jakiś błąd i został poprawiony). Jeżeli są w tej samej, to możesz spróbować skopiować procedurę z bazy, w której działa do bazy w której nie działaGeronimo pisze:Odgrzewam temat, testy integralności nie wyrzucają żadnych błędów dla grup towarów mimo to odbudowa linków zawisa. Czy dysponujecie jakimś skryptem, który potrafiłby wskazać ewentualne uszkodzone rekordy? A może jednak faktycznie są jakieś błędy w procedurze? (na 3 innych bazach odbudowa zakończyła się pomyślnie)
Tylko proponuję Ci to najpierw sprawdzić na kopii