Generowanie arkuszów spisów z natury - błędy

Problemy i pomysły związane z funkcjonowaniem modułu Sprzedaż

Moderator: mikey

Kyniu
Rola: Administrator CDN XL

Generowanie arkuszów spisów z natury - błędy

Post autor: Kyniu »

Hej,

Utknąłem na takim problemie - jak chcę wygenerować arkusz spisu z natury dla pozycji ze stanem niezerowym to XL wrzuca do arkusza jakieś 10% tego co jest na magazynie. Sprawdziłem dla dwóch magazynów - ciągle to samo. Zmieniałem stanowisko, próbowałem bezpośrednio na serwerze etc. Lista towarów jak wyłączę wyświetlanie stanów zerowych (handlowe i magazynowe) liczy powiedzmy 300 pozycji a na arkusz spisu z natury wrzucane jest 30 pozycji. Co za czort i jak to przejść???

Kyniu

Coin
Rola: Konsultant CDN XL

Re: Generowanie arkuszów spisów z natury - błędy

Post autor: Coin »

Odbudowa tabel linków - uruchom z apteczki
Pozdrawiam
Marcin Groszewski - ALTERPRO Sp. z o.o.
m.groszewski@alterpro.pl

Kyniu

Coin pisze:Odbudowa tabel linków - uruchom z apteczki
Dzięki za wskazówkę. Co prawda studenciaki z Comarchu znowu dały dupy bo procedura CDN.AktualizujLinki ma babola i wpada w pętlę (kolejny kamyczek do ogródka Comarchu - nawet nie testują kodu przed daniem go klientom) ale napisałem własną. Ech Comarch, Comarch, .....

Kyniu

krzysieksarna
Kontakt:

Post autor: krzysieksarna »

Z mojego doświadczenie wynika, że ta procedura potrafi się zapętlić, jeśli zawartość CDN.TwrGrupy jest uszkodzona.
K.
Krzysiek Sarna
http://www.infortes.pl

Kyniu

krzysieksarna pisze:Z mojego doświadczenie wynika, że ta procedura potrafi się zapętlić, jeśli zawartość CDN.TwrGrupy jest uszkodzona.
K.
Nie znalazłem błędów w TwrGrupy natomiast w samej procedurze tak i to ewidentne.

Kyniu

Coin

Post autor: Coin »

Możesz podzielić się własną?
Pozdrawiam
Marcin Groszewski - ALTERPRO Sp. z o.o.
m.groszewski@alterpro.pl

Kyniu

Coin pisze:Możesz podzielić się własną?
Być może słowa "własna" użyłem trochę na wyrost :-) bo jest to po prosto lekko zmieniona i poprawiona wersja procedury oryginalnej (po co wyłamywać uchylone drzwi). Nie chce więc jej okazywać publicznie żeby Comarch się nie czepiał że na forum łamane są jego prawa do własności intelektualnej przez publikowanie fragmentów kodów aplikacji (kto tam wie co ich prawnikom chodzi po głowie - trzyosobową grupę pościgową już raz do mnie wysłali za niepochlebne opinie o ich produkcie). Ale podaj na PM maila albo jak chcesz mogę Ci ją wrzucić na PM. Daj znać co wolisz.

Kyniu

Geronimo

Post autor: Geronimo »

Odgrzewam temat, testy integralności nie wyrzucają żadnych błędów dla grup towarów mimo to odbudowa linków zawisa. Czy dysponujecie jakimś skryptem, który potrafiłby wskazać ewentualne uszkodzone rekordy? A może jednak faktycznie są jakieś błędy w procedurze? (na 3 innych bazach odbudowa zakończyła się pomyślnie)
krzysieksarna pisze:Z mojego doświadczenie wynika, że ta procedura potrafi się zapętlić, jeśli zawartość CDN.TwrGrupy jest uszkodzona.
K.

sopteno
Kontakt:

Post autor: sopteno »

Geronimo pisze:Odgrzewam temat, testy integralności nie wyrzucają żadnych błędów dla grup towarów mimo to odbudowa linków zawisa. Czy dysponujecie jakimś skryptem, który potrafiłby wskazać ewentualne uszkodzone rekordy? A może jednak faktycznie są jakieś błędy w procedurze? (na 3 innych bazach odbudowa zakończyła się pomyślnie)
Przypuszczalnie to będzie jednak błąd w procedurze, o ile te trzy inne bazy są w tej samej wersji (bo jeśli w innej, to możliwe, że był jakiś błąd i został poprawiony). Jeżeli są w tej samej, to możesz spróbować skopiować procedurę z bazy, w której działa do bazy w której nie działa :). Miałem podobny przypadek parę lat temu, tylko z uszkodzoną funkcją wyrzucającą wartość słownie i naprawienie procedury w bazie, w której była pochrzaniona, procedurą z bazy działającej - pomogło.
Tylko proponuję Ci to najpierw sprawdzić na kopii :)

ODPOWIEDZ