Domyślna grupa nowego kontrahenta
Moderator: mikey
Domyślna grupa nowego kontrahenta
Jak zmusić operatora, żeby dodawał kontrahenta do jednej jedynej domyślnej grupy ? Da się to wyklikać?
-
Yuber
- Rola: Administrator CDN XL
- Wersja: 2016
Re: Domyślna grupa nowego kontrahenta
Próbowaliśmy na kilka sposobów ale jeden z nich to hydra drugi procesowanie. Przy czym hydra po jakiejś aktualizacji przestała działać poprawnie a procesowanie trzeba by napisać od nowa bo zmieniła się trochę koncepcja więc olaliśmy to. Nie znalazłem żadnych innych mechanizmów w konfiguracji.
No to niefajnie :/ Zapewne jest to równoznaczne z niemożliwością ukrycia przed oczami całego drzewa grup?
-
Yuber
- Rola: Administrator CDN XL
- Wersja: 2016
No całej gałęzi czy to towarów czy kontrahentów to ukryć się nie da przed operatorami a przynajmniej ja takiego sposobu nie znam (same towary można albo parametrem Archiwalne albo po przez nadanie jakiegoś cusia typu cecha, atrybut, właściwość i filtrowanie tego filtrem obowiązkowym). Trochę to kuleje bo np u mnie w firmie mamy kilka towarów takich które kontrahenci mają na wyłączność i tylko wybrani operatorzy (np przedstawiciel handlowy) w ramach promocji może to sprzedawać wybranym kontrahentom.
No u nas filtr obowiązkowy się sprawdza. Ale problem jest właśnie przy dodawaniu kontrahentów.. można małą hydrą zablokować widok drzewa ale niczego to nie zmienia przy dodawaniu nowego kontrahenta..