Formatka przy wystawianiu dokumentu - HYDRA ?
Moderator: mikey
Re: Formatka przy wystawianiu dokumentu - HYDRA ?
Autor pisał, że przypisał zdarzenia na czuja, tak żeby działało. A różni się to zapewne tym, że można rozgraniczyć zdarzenia na wybranie kontrahenta i wybranie kontrahenta, który był taki sam jak dotychczasowy.
Co do zdarzeń wybieram odpowiednie zdarzenie wyświetlając message boxa kiedy ono zachodzi z nazwa zdarzenia i stad wiem albo moge sie domyślać co to zdarzenie robi.
Ogolnie rzecz biorac zdarzenia w hydrze sa wielka zagadka w trakcie pisania tego przykładu najczęstszym zdarzeniem jaki sie pojawialo w hydrze było OnCatchException()
.
Przy okazji zauważyłem że zdarzenia w Hydrze nie tunelują...
Ogolnie rzecz biorac zdarzenia w hydrze sa wielka zagadka w trakcie pisania tego przykładu najczęstszym zdarzeniem jaki sie pojawialo w hydrze było OnCatchException()
Przy okazji zauważyłem że zdarzenia w Hydrze nie tunelują...
Jeszcze jedna sprawa - jeśli chodzi o dokumentację hydry to spotkałem się jak dotychczas tylko z bodajże kilkunastostronnicowym opisem. Nic wartego uwagi. Istnieje natomiast dokumentacja do API wraz z opisem błędów.
Może komuś się przyda zrzucanie wszystkich wlasnosci obiektu ClaWindow do pliku.
Kod: Zaznacz cały
System.IO.StreamWriter file = new System.IO.StreamWriter("c:\\test.log", true);
Type type = lista.GetType();
PropertyInfo[] pi = type.GetProperties();
foreach (PropertyInfo p in pi)
{
file.WriteLine(p.PropertyType.ToString() + " " + "lista." + p.Name + "=" + p.GetValue(lista, null));
}
file.Close();
Skompilowałem projekt , zaimportowałem go w dodatkach w module Administrator i dodałem do najbardziej nadrzędnego centrum w strukturze firmy. Muszę zrobić coś jeszcze ? , bo nie wyświetla mi się okienka przy zmianie kontrahenta do FS.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Miec licencje na dużą hydre... Jeśli masz to sprawdz czy w twoim centrum jest dodany ten dodatek. No i zmienic connection stringa w classie mssql.
No i wypada oznaczyć callback jako aktywny, bo domyślnie jest wyłączony 
-
hundzik
- Rola: Administrator CDN XL
- Wersja: 9.6.1
wszystko smiga super - tylko teraz pytanie - w jaki sposób zdefiniować by callback wyzwalał się też na innych dokumentach? tzn w jaki sposób zapisać aby obejmować również np. wz, sFs itd?
i ogólnie wielkie dzięki za przykład
pozdr.
MK
i ogólnie wielkie dzięki za przykład
pozdr.
MK
Można zrobic np. dodac do pliku FSClass albo nowego cos takiego i juz działa na drugi typ dokumentu
Czyli podziedziczyc po tej klasie i jesli na oknie odpowiadajacym jest kontrolka do ktorej dopisane sa zdrarzenia to wszystki bedzie smigac.
Kod: Zaznacz cały
namespace test{
[SubscribeProcedure((Procedures)Procedures.TrN_WZ, "Obsluga WZ")]
public class WZCallback : ClientFormCallback.FSCallback
{
}
}Re: Formatka przy wystawianiu dokumentu - HYDRA ?
Witam,
Przy próbie importu callback'a otrzymuje taki komunikat: Assembly nie posiada prawidłowego opisu
Z czego to może wynikać? Dodam jeszcze że CDN w wersji 7.1
Przy próbie importu callback'a otrzymuje taki komunikat: Assembly nie posiada prawidłowego opisu
Z czego to może wynikać? Dodam jeszcze że CDN w wersji 7.1