MMW I MMP po raz kolejny

Problemy i pomysły związane z funkcjonowaniem modułu Sprzedaż

Moderator: mikey

T00kie
Rola: Administrator CDN XL
Wersja: 10
Kontakt:

MMW I MMP po raz kolejny

Post autor: T00kie »

Problem miał zostać rozwiązany w ten sposób, że przy przesunięciu towarów z jednej lokalizacji do drugiej, ci którzy wysłają wystawiają MMW z magazynu A do magazynu B, po przyjściu towaru przyjmujący generują MMP klikając prawym klawiszem na to MMW. Wszystko jest PRAWIE ok tylko że jedna z lokalizacji nie widzi dokumentów MMW wystawionych przez obce lokalizacje.. widzi tylko swoje MMW..

Sam ustawiałem w strukturze firmy potrzebne dane, teoretycznie jest dobrze, ponieważ w każdej innej lokalizacji działa a w jeden aby nie.. Co myślicie na ten temat? Wiem, że to rozległy temat ale może ktoś coś podrzuci, czego jeszcze nie sprawdzałem, bo już mi się pomysły skończyły w Administratorze i zacząłem dłubać w SQL MS..

Coin
Rola: Konsultant CDN XL

Re: MMW I MMP po raz kolejny

Post autor: Coin »

Jeśli userzy nie widzą na listach dokumentów innych userów to albo masz filtry obowiązkowe, albo ustawione na userach, że widzi dokumenty tylko własnego centrum.

edit1: sprawdz na poszczególnych loginach nie na strukturze.
Pozdrawiam
Marcin Groszewski - ALTERPRO Sp. z o.o.
m.groszewski@alterpro.pl

T00kie
Kontakt:

Niestety, dodałem swój login do tego centrum praw i nic z tego, a w innym centrum praw na swoim loginie widzę jak trzeba.

hundzik
Wersja: 9.6.1

Post autor: hundzik »

1. Sprawdz w konfiguracji czy widoczne maja byc dokumenty wystawione przez inne centra.
2. Sprawdz filtry obowiazkowe - mala podpowiedz- cdnowi zdarzylo sie przy aktualizacji pokombinowac cos z filtrami obowiazkowymi a jednoczesnie zauwazylem ze u mnie jakos tak jest teraz ze jesli centrum nie ma filtru obowiazkowego to dziedziczy go z centrum nadrzednego. Moze celowo, moze przypadek ;) usun filtr obowiazkowy na centrum ktore nie widzi i stworz nowy.

ostatnio takie zarty cdn robil

T00kie
Kontakt:

ehh, dzięki Panowie, problem rozwiązany a ja jestem nadal tumanem jeśli chodzi o XLa :( oczywiście chodziło o filtry obowiązkowe.. nadal są zastosowane ale akurat w tym jednym nie wiedzieć czemu brakowało na końcu

Kod: Zaznacz cały

or TrN_MagDNumer=14

novell1
Rola: Inny
Wersja: 9.7

Post autor: novell1 »

a co to są filtry obowiązkowe i gdzie ich szukać ?

T00kie
Kontakt:

teraz już jestem o tą wiedzę mądrzejszy więc mogę się z Tobą podzielić :)

Filtry obowiązkowe to filtry narzucone "odgórnie" przez administratora na dane centrum praw, a znaleźć je można będąc w oknie które Cię interesuje, trzymając Ctrl i wciskając ikonkę "konstruktora filtrów".

ODPOWIEDZ