C# Problem z Formą Płatność

Zapytania SQL, widoki, Crystal, definicje filtrów, szybkich raportów, wydruków, API, Hydra, .NET

Moderator: mikey

dotnet9000@gmail.com
Rola: Inny

C# Problem z Formą Płatność

Post autor: dotnet9000@gmail.com »

Witam

Zacząłem bawić się Api COM Optimy , w celu stworzenia automatu importującego faktury. Praktycznie wszystko powoli zaczyna mi działać, mam jedynie jeden błąd z którym nie mogę sobie poradzić. A dokładniej z formą płatności, niezaleznie co ustawie to zawsze pojawia się domyśla wartość ustawiona u Kontrachenta.

CDNBase.ICollection FormyPlatnosci = (CDNBase.ICollection)(Sesja.CreateObject("CDN.FormyPlatnosci", null));
OP_KASBOLib.FormaPlatnosci FPl = (OP_KASBOLib.FormaPlatnosci)FormyPlatnosci["FPl_FPlId='3'"];
Faktura.FormaPlatnosci = FPl;

taka forma też nie działą
CDNBase.ICollection FormyPlatnosci = (CDNBase.ICollection)(Sesja.CreateObject( "CDN.FormyPlatnosci", null ));
OP_KASBOLib.FormaPlatnosci FPl = (OP_KASBOLib.FormaPlatnosci)FormyPlatnosci[ 1 ];

Może wiecie co robię źle.

smsoftware
Rola: Inny

Re: C# Problem z Formą Płatność

Post autor: smsoftware »

Wystarczy że do wybranego kontrahenta przypiszesz płatność i tego kontrahenta przypiszesz do faktury i będzie działać

var kontrahenci = (CDNBase.ICollection)(Sesja.CreateObject("CDN.Kontrahenci", null));
var kontrahent = (CDNHeal.IKontrahent)kontrahenci["Knt_Kod='SMSOFTWARE'"];

Wybranie płatności
CDNBase.ICollection FormyPlatnosci = (CDNBase.ICollection)(Sesja.CreateObject( "CDN.FormyPlatnosci", null ));
OP_KASBOLib.FormaPlatnosci FPl = (OP_KASBOLib.FormaPlatnosci)FormyPlatnosci[ 1 ];
.....

Przypisanie płatności do kontrahenta
faktura.FormaPlatnosci = FPl;
kontrahent.FormaPlatnosci = FPl;

Ustawiamy podmiot
faktura.Podmiot = (CDNHeal.IPodmiot)kontrahent;

I wtedy działa ;)

ODPOWIEDZ