Witam
Zacząłem bawić się Api COM Optimy , w celu stworzenia automatu importującego faktury. Praktycznie wszystko powoli zaczyna mi działać, mam jedynie jeden błąd z którym nie mogę sobie poradzić. A dokładniej z formą płatności, niezaleznie co ustawie to zawsze pojawia się domyśla wartość ustawiona u Kontrachenta.
CDNBase.ICollection FormyPlatnosci = (CDNBase.ICollection)(Sesja.CreateObject("CDN.FormyPlatnosci", null));
OP_KASBOLib.FormaPlatnosci FPl = (OP_KASBOLib.FormaPlatnosci)FormyPlatnosci["FPl_FPlId='3'"];
Faktura.FormaPlatnosci = FPl;
taka forma też nie działą
CDNBase.ICollection FormyPlatnosci = (CDNBase.ICollection)(Sesja.CreateObject( "CDN.FormyPlatnosci", null ));
OP_KASBOLib.FormaPlatnosci FPl = (OP_KASBOLib.FormaPlatnosci)FormyPlatnosci[ 1 ];
Może wiecie co robię źle.
C# Problem z Formą Płatność
Moderator: mikey
-
dotnet9000@gmail.com
- Rola: Inny
-
smsoftware
- Rola: Inny
Re: C# Problem z Formą Płatność
Wystarczy że do wybranego kontrahenta przypiszesz płatność i tego kontrahenta przypiszesz do faktury i będzie działać
var kontrahenci = (CDNBase.ICollection)(Sesja.CreateObject("CDN.Kontrahenci", null));
var kontrahent = (CDNHeal.IKontrahent)kontrahenci["Knt_Kod='SMSOFTWARE'"];
Wybranie płatności
CDNBase.ICollection FormyPlatnosci = (CDNBase.ICollection)(Sesja.CreateObject( "CDN.FormyPlatnosci", null ));
OP_KASBOLib.FormaPlatnosci FPl = (OP_KASBOLib.FormaPlatnosci)FormyPlatnosci[ 1 ];
.....
Przypisanie płatności do kontrahenta
faktura.FormaPlatnosci = FPl;
kontrahent.FormaPlatnosci = FPl;
Ustawiamy podmiot
faktura.Podmiot = (CDNHeal.IPodmiot)kontrahent;
I wtedy działa
var kontrahenci = (CDNBase.ICollection)(Sesja.CreateObject("CDN.Kontrahenci", null));
var kontrahent = (CDNHeal.IKontrahent)kontrahenci["Knt_Kod='SMSOFTWARE'"];
Wybranie płatności
.....
Przypisanie płatności do kontrahenta
faktura.FormaPlatnosci = FPl;
kontrahent.FormaPlatnosci = FPl;
Ustawiamy podmiot
faktura.Podmiot = (CDNHeal.IPodmiot)kontrahent;
I wtedy działa