Mam taki problem którego nie mogę przeskoczyć. Chcę importować prosto z excela nowych użytkowników i od razu tworzyć dla nich zamówienie na jedną pozycję. W skrócie jeden kontrahent, jedno zamówienie na jedną pozycje.
Robię to w taki sposób że najpierw importuję tych kontrahentów, po prostu lecę po wszystkich wierszach z góry na dół i zasysam ich do XLa. I to Fajnie działa. A później kolej na zamówienia, więc w podobny sposób czeszę po arkuszu z góry na dół, biorę kolumnę z akronimem kontrahenta, towarem, ceną itp... wszystkie wymagane wartości przez XLNowyDokumentZam, XLDodajPozycjeZam mam wypełnione poprawnie. Dokument na końcu zamykam poprawnie, nie zwraca żadnych błędów.
Ale wynik jest trochę inny od oczekiwanego - mianowicie generują się zamówienia, ale nie zmienia mi się akronim kontrahenta - wszystkie są wygenerowane na tego samego - pierwszego w kolejce, tak samo z pozycjami na dokumencie - zamówienia zawierają pierwszą napotkaną wartość w tabeli. Ale zmienia się już wartość i ilość pozycji na przykład.
Nie pomaga zerowanie zmiennej po każdej iteracji, a jak wstawię breakpointa gdzieś w pętli to widzę że wartość w zmiennej jest poprawna - pomimo tego i tak wpisuje mi się kontrahent i towar z pierwszego wiersza.... O co chodzi ?