struktura wiekowa rozrachunków wg. kont

Problemy i pomysły związane z funkcjonowaniem modułu Księgowość

Moderator: mikey

Awatar użytkownika
wojtini
Rola: Administrator CDN XL
Wersja: 2016

struktura wiekowa rozrachunków wg. kont

Post autor: wojtini »

Witam

Mam pytanie czy u Was też (szczególnie w nowszych wersjach niż moja) jest problem z wydrukiem: struktura wiekowa rozrachunków
Wydruk wywoływany z modułu Księgowość -> Rozrachunki -> Struktura wiekowa rozrachunków -> wg. kont

Chodzi o to że monitują mi koleżanki z księgowości, iż wydruk ten nie uwzględnia zmiany dat zapłaty faktury (prolongata terminu zapłaty).
Prawdopodobnie jest on oparty o daty pobierane z innej tabeli niż TraPlat, gdzie te zmiany są zapisywane i widoczne.
Tzn. zmiana terminu nie skutkuje uwzględnieniem np. wydłużenia terminu płatności przy obliczaniu wiekowania należności.

Może ktoś ma to u siebie poprawione ??? albo wie jak szybko zmodyfikować ten wydruk ???
PoZdrawiam

Wojciech FRED Błauciak
Administrator AgroAs.pl
GG# 2913
GSM: 608 037 025
administrator@agroas.pl

rkonczylo
Rola: Inny
Kontakt:

Re: struktura wiekowa rozrachunków wg. kont

Post autor: rkonczylo »

Jeśli chodzi o ten wydruk, to faktycznie, zmiana platnosci nie ma wplywu na zmiane daty na tym wydruku, coz... pewnie niedopatrzenie Firmy :) jest taki wydruk z listy kontrahentow archiwalne naleznosci/zobowiazania i tu np. platnosci nierozliczone wg kontrahentow - na tym wydruku uwzgledniane sa wszystkie zmiany... Takze mozna zaproponowac aby Panie korzystaly z tego wydruku lub jesli sie uda zmodyfikowac tamten na podstawie tego i co konieczne wyslac rowniez zapytanie do asysty Firmy, niech wiedza.

pozdrawiam
nie zasypuj gruszek w popiele :)

http://www.atlasnet.pl

kijwmrowisko
Rola: Użytkownik CDN XL
Wersja: 10

Post autor: kijwmrowisko »

Witam serdecznie,

Napiszę w tym temacie żeby nie tworzyć nowego. Próbuję zrzucać ten raport "struktura wiekowa rozrachunków wg. kont" lub "struktura wiekowa rozrachunków wg. kont (szczegółowo)" do excela (Eksportownie/format: Microsoft Excel 97-2000 tylko dane (XLS)) i otrzymuję zrzut z przesuniętymi wierszami tak że nie jestem w stanie pracować z tym w excelu.
Czy dostosowanie / modyfikacja tego raportu/wydruku ( i tym podobnych) tak żeby dane rzucały sie do excela w układzie umożliwającym analizę danych jest zabiegiem trudnym dla osoby biegłej w CDN XL i/lub SQL (nie ja :lol: ) ??? Firma IT obsługująca nasz system że zabieg jest dość skomplikowany, ale moja natura niedowiarka nie pozwala mi w to uwierzyć. Prośba o opinię ekspertów.

Pozdrawiam,
K.

Awatar użytkownika
wacek
Rola: Administrator CDN XL

Post autor: wacek »

Często zdarza się że źle się przenoszą dane z wydruków. Są napisany do poprawnej prezentacji na ekranie i papierze, a nie koniecznie do przenoszenia danych. Moim zdaniem lepiej jest napisać raport pod wykresem i z niego przenosić dane do excela. Te wydruki korzystają z procedur: CDN.RozrachunkiStruktura, CDN.RozrachunkiStrukturaDekr, więc napisanie raportu z ich wykorzystaniem nie powinno być zbyt pracochłonne.
Pozdrawiam,
Robert

select convert(varchar(100),0x637a6173616d69207069737aea2074752067b375706f7479203a29)

kijwmrowisko
Rola: Użytkownik CDN XL
Wersja: 10

Post autor: kijwmrowisko »

Bardzo dziękuję za odpowiedź.

ODPOWIEDZ