Instalacja HR2

Tematy związane z rozwojem CDN XL, opinie, pochwały, narzekania i inne elementy nie związane z konkretnymi modułami systemu

Moderator: mikey

Awatar użytkownika
zet
Rola: Konsultant CDN XL

Instalacja HR2

Post autor: zet »

Witam

Czy koś z szanownych forumowiczów instalował już najnowszy dodatek do 7.1 czyli HR2?
Właśnie jestem w fazie testów i juz na początku mam niezgodności do co wersji wydruków standardowych, Comarch zaleca ręczne kopiowanie niektórych plików :) czy ktoś ma juz jakieś doświadczenia z HR2?

Pozdrawiam!
"Maszeruj, albo giń"

korzen
Rola: Administrator CDN XL
Wersja: 7.1

Re: Instalacja HR2

Post autor: korzen »

Mam zainstalowany HR2
Co do wydruków korzystamy z własnych napisanych w XML-u i wypluwanych na drukarki igłowe.

Awatar użytkownika
zet

Post autor: zet »

kwestia wydruków zastała wyjaśniona przez Comarch, podobno problem dotyczy tylko Visty i trzeba wyłączyć kontrole użytkowników w systemie, rzeczywiście działa ale bazy musiałem dodać jeszcze raz...

Korzen czy napotkałeś jakieś inne problemy? z jakim modułów korzystasz? na mojej bazie testowej mam dużo modyfikacji i są problemy, na innej bazie nie mam problemów, ot cały XL :)
"Maszeruj, albo giń"

korzen
Wersja: 7.1

Post autor: korzen »

update przeszedł bez problemów
Sprzedaż, Zamówienia, Księgowość, Środki Trwałe, Controling (stary Controling - Księga Raportów)
Duży nacisk został położony na Izam, ktory niestety w 7.1 nie działał tak jak należy.
Śmiało wgrywać

Awatar użytkownika
rgrobelny
Wersja: 9.6

Post autor: rgrobelny »

Ja wrzuciłem HR2 we wtorek i o dziwo na razie bez większych problemów (10 użyszkodników, sprzedaż, zamówienia, import, księgowość, środki trwałe, mała produkcja), ale

Pierwszy zgrzyt pojawił się przy otwieraniu stanu magazynowego - wywalalo mnie z XL'a z nieprzewidzianym problemem. Jak się okazało bez zastanowienia przeskoczyłem z 7.10.0 do 7.10.2 z pominięciem HR1. Jest to oczywiście możliwe tylko trzeba pamiętać o puszczeniu wszystkich skryptów na serwerze SQL po kolei tj. HR1 i dopiero HR2.

Dzisiaj natomiast pojawił się problem przy rozliczaniu jednego ze zleceń kompletacyjnych - znowu nieprzewidziany błąd. Spróbowałem na swoim koncie i poszło bez problemów - tak więc nie wiem z czego problem wynikał.

Ze zmian HR2 w stosunku do 7.10.0 zauważyłem niewiele i wyłącznie bardzo drobnych - np. na listach dokumentów przy dokumentach do których wystawione zostały korekty pojawiła się ikonka korekty (dodatek wg mnie pomocny). Jak jeszcze coś zauważę to dam znać.

Awatar użytkownika
PKT

Post autor: PKT »

rgrobelny pisze: Ze zmian HR2 w stosunku do 7.10.0 zauważyłem niewiele i wyłącznie bardzo drobnych - np. na listach dokumentów przy dokumentach do których wystawione zostały korekty pojawiła się ikonka korekty (dodatek wg mnie pomocny). Jak jeszcze coś zauważę to dam znać.
Ikonka korekt była już w HR1 do 7.1.
P.
--------------------------------------------------
cdn xl or not cdn xl?

Awatar użytkownika
rgrobelny
Wersja: 9.6

Post autor: rgrobelny »

PKT pisze:Ikonka korekt była już w HR1 do 7.1.
No tak - HR1 przeskoczyłem :mrgreen:

ODPOWIEDZ