cześć,
chcę wykorzystać okno potwierdzenia anulowania do skonfigurowania praw anulowania pewnych dokumentów.
jeśli osoba z danego centrum może anulować nic w wyglądzie okna się nie zmienia
jeśli osoba nie ma uprawnień to to ukrywam kontrolki, zostawiam tylko X i info, że brak uprawnień i dokument może usunąć wskazane centrum.
i niby wszystko pięknie, tylko w jaki sposób odróżnić anulowanie dokumentu handlowego od magazynowego. myślałem, że uda mi się skorzystać z bufora tabeli, ale jest problem.
jeśli otwieram okno Potwierdzenie Anulowania pobieram tranag.trn_gidtyp i magnag.man_gidtyp , wartość różna 0 zera wskazuje na typ anulowanego dokumentu. w przypadku dokumentu handlowego wystarczy, że otworze najpierw dokument magazynowy, a następnie będę chciał anulować handlowy, to pobranie pól magnag jest z poprzednio otworzonego dokumentu i całe sprawdzanie się sypie.
bufor się nie czyści, tylko nadpisuje.
macie jakiś pomysł ?
Duża Hydra - Potwierdzenie Anulowania
Moderator: mikey
Duża Hydra - Potwierdzenie Anulowania
pozdrawiam,
Balaścior
Balaścior
Re: Duża Hydra - Potwierdzenie Anulowania
udało mi się złapać pobrać gid dokumentu, który zaznaczam na liście dokumentów.
czy da się przekazać taką wartość do procedury PotwierdzenieAnulowania ? jest to możliwe w ogóle do wykonania ?
czy da się przekazać taką wartość do procedury PotwierdzenieAnulowania ? jest to możliwe w ogóle do wykonania ?
pozdrawiam,
Balaścior
Balaścior