Przeliczanie kursu na FS

Zapytania SQL, widoki, Crystal, definicje filtrów, szybkich raportów, wydruków, API, Hydra, .NET

Moderator: mikey

Lilpri
Rola: Administrator CDN XL

Przeliczanie kursu na FS

Post autor: Lilpri »

Hej,
Wiecie może czy przeliczanie kursu na FSE (te strzałki przy kursie) wywołują jakąś funkcję/procedurę? Czy jest to już wbudowane w XL'a i wali z automatu update do tabelek?

Awatar użytkownika
praiser
Rola: Handlowiec CDN XL
Wersja: 2023

Re: Przeliczanie kursu na FS

Post autor: praiser »

wg profilera robi update wartości na elementach i nagłówku
UPDATE CDN.TraElem SET TrE_KursL = @P1, TrE_KsiegowaNetto = @P2, TrE_KsiegowaBrutto = @P3, TrE_RzeczywistaNetto = @P4 WHERE TrE_GIDTyp = @P5 AND TrE_GIDNumer = @P6 AND TrE_GIDLp = @P7
UPDATE CDN.TraNag SET TrN_KursL = @P1, TrN_NettoR = @P2 WHERE TrN_GIDTyp = @P3 AND TrN_GIDNumer = @P4
--------------------------------
Pozdrawiam
WW

CDNP_KMK
Rola: Konsultant CDN XL
Wersja: 2023
Kontakt:

Post autor: CDNP_KMK »

Nie zapominajcie o płatności i tabelce VAT.
CDNPartners sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu - Partner Roku 2017, 2018, 2019, 2022, 2024

Kazimierz Michał Karaszewski - kierownik działu ERP XL
Zajmujemy się m.in. optymalizacją SQL pod Comarch ERP i nie tylko

Lilpri
Rola: Administrator CDN XL

Post autor: Lilpri »

praiser pisze:
07 lis 2024, 07:33
wg profilera robi update wartości na elementach i nagłówku
UPDATE CDN.TraElem SET TrE_KursL = @P1, TrE_KsiegowaNetto = @P2, TrE_KsiegowaBrutto = @P3, TrE_RzeczywistaNetto = @P4 WHERE TrE_GIDTyp = @P5 AND TrE_GIDNumer = @P6 AND TrE_GIDLp = @P7
UPDATE CDN.TraNag SET TrN_KursL = @P1, TrN_NettoR = @P2 WHERE TrN_GIDTyp = @P3 AND TrN_GIDNumer = @P4
To wyciągnąłem profilerem też ;) Myślałem, że może mają jakąś "sprytną" funkcje/procedurę liczącą to.
Całość jaka się robi to:
UPDATE cdn.travat
SET trv_nettoR = 0, trv_vatr=0

WHERE trv_zaliczkowy = 0 AND trv_gidnumer=0

UPDATE CDN.TraElem SET TrE_KursL = 0, TrE_KsiegowaNetto=0, TrE_KsiegowaBrutto=0,TrE_RzeczywistaNetto=0 WHERE TrE_GIDTyp = 0 AND TrE_GIDNumer = 0 AND TrE_GIDLp = 0

UPDATE CDN.TraNag SET TrN_KursL = 0, trn_nettor=0, TrN_VatR=0 WHERE TrN_GIDTyp = 0 AND TrN_GIDNumer = 0

UPDATE CDN.TraPlat SET TrP_KursL = 0, TrP_KwotaSys=0, TrP_PozostajeSys=0 WHERE TrP_GIDTyp = 0 AND TrP_GIDNumer = 0 AND TrP_GIDLp = 0
Wrzuciłem 0, aby mi się zmienne nie paliły ;)

ODPOWIEDZ