Szybkie przepisywanie zakazów ze stanowisk do operatorów
Moderator: mikey
Szybkie przepisywanie zakazów ze stanowisk do operatorów
Witam,
Nadzorując system CDNXL czasem zachodzi potrzeba aktualizacji zakazów.
W przyjętym u nas modelu pracy operator posiada tylko tyle uprawnień ile potrzebuje do wykonywania obowiązków na danym stanowisku pracy.
Mechanizm przepisywania zakazów ze stanowisk jest fajny, jeśli się o nim pamięta modyfikując listę zakazów stanowiska - niestety często o tym zapominam i po zmianie zakazów w stanowisku nie przepisują się do operatorów.
Szczególnie uciążliwe jest to w przypadku, gdy pracuję na zawężonej filtrem liście zakazów - wtedy zmiany nie są wyróżniane na żółto i po prostu o tym zapominam.
Dlatego też napisałem sobie taki prosty skrypt, który przepisuje mi wszystkie zakazy ze wszystkich stanowisk do operatorów przypisanych do stanowisk.
Może się komuś przyda, a może ktoś zna lepszy sposób?
delete CDN.OpeZakazy
from CDN.OpeZakazy
join CDN.OpeKarty on Ope_GIDNumer=OpZ_OpeNumer
join CDN.StaKarty on Sta_GIDNumer=Ope_StaNumer
insert into CDN.OpeZakazy (OpZ_OpeTyp, OpZ_OpeFirma, OpZ_OpeNumer, OpZ_OpeLp, OpZ_ProcID, OpZ_MaskaFormy, OpZ_MaskaFormyAtr)
select 128, 30217, Ope_GIDNumer, 0, StZ_ProcID, StZ_MaskaFormy, StZ_MaskaFormyAtr
from CDN.StaZakazy
join CDN.StaKarty on Sta_GIDNumer=StZ_StaNumer
join CDN.OpeKarty on Ope_StaNumer=Sta_GIDNumer
Nadzorując system CDNXL czasem zachodzi potrzeba aktualizacji zakazów.
W przyjętym u nas modelu pracy operator posiada tylko tyle uprawnień ile potrzebuje do wykonywania obowiązków na danym stanowisku pracy.
Mechanizm przepisywania zakazów ze stanowisk jest fajny, jeśli się o nim pamięta modyfikując listę zakazów stanowiska - niestety często o tym zapominam i po zmianie zakazów w stanowisku nie przepisują się do operatorów.
Szczególnie uciążliwe jest to w przypadku, gdy pracuję na zawężonej filtrem liście zakazów - wtedy zmiany nie są wyróżniane na żółto i po prostu o tym zapominam.
Dlatego też napisałem sobie taki prosty skrypt, który przepisuje mi wszystkie zakazy ze wszystkich stanowisk do operatorów przypisanych do stanowisk.
Może się komuś przyda, a może ktoś zna lepszy sposób?
delete CDN.OpeZakazy
from CDN.OpeZakazy
join CDN.OpeKarty on Ope_GIDNumer=OpZ_OpeNumer
join CDN.StaKarty on Sta_GIDNumer=Ope_StaNumer
insert into CDN.OpeZakazy (OpZ_OpeTyp, OpZ_OpeFirma, OpZ_OpeNumer, OpZ_OpeLp, OpZ_ProcID, OpZ_MaskaFormy, OpZ_MaskaFormyAtr)
select 128, 30217, Ope_GIDNumer, 0, StZ_ProcID, StZ_MaskaFormy, StZ_MaskaFormyAtr
from CDN.StaZakazy
join CDN.StaKarty on Sta_GIDNumer=StZ_StaNumer
join CDN.OpeKarty on Ope_StaNumer=Sta_GIDNumer
macz
- glaz
- Rola: Administrator CDN XL
- Wersja: 2023
Re: Szybkie przepisywanie zakazów ze stanowisk do operatorów
Jest prawie ok. Mam podobny problem z hurtowym _dopisywaniem_ do istniejących list zakazów, stanąłem na gidach procedur zakazów - ma ktoś może dostęp do listy nazwa<->gid procedury ?
! (CDN XL and ERP XL) = ?
- glaz
Wyciągnę temat z czeluści niepamięci i ponowię pytanie bo nawet wujek google do tego wątku kieruje jako jedynego w sieci 
http://www.google.pl/search?q=opezakazy ... =firefox-a
Czy zna ktoś powiązanie pola OpZ_ProcId z tabeli cdn.OpeZakazy - jak odkryć nazwę procedury przez wiązanie tabel?
/edit
Chyba sam sobie odpowiem.
Eksport listy z poziomu CDN XL, import z pliku XLS do tabeli i mogę wiązać. Choćby sznur na pętlę ;-/
Chętnie dowiem się, że się mylę, że to jedyny sposób.
Czy zna ktoś powiązanie pola OpZ_ProcId z tabeli cdn.OpeZakazy - jak odkryć nazwę procedury przez wiązanie tabel?
/edit
Eksport listy z poziomu CDN XL, import z pliku XLS do tabeli i mogę wiązać. Choćby sznur na pętlę ;-/
W bazie tego nie ma, bo właśnie przeszukałem wszystkie wiersze w kolumnach tekstowych dla kilku nazw zakazów i nic nie znalazłem 
...
Ostatnio zmieniony 17 sty 2011, 14:55 przez pores, łącznie zmieniany 1 raz.
... nieaktualne:-)
udało ci sie znaleźć lub stworzyć listę zakazów?glaz pisze:Wyciągnę temat z czeluści niepamięci i ponowię pytanie bo nawet wujek google do tego wątku kieruje jako jedynego w sieci
/edit
tez próbuję powiązać OpZ_ProcID z "normalną" nazwą
- glaz
Zaszyte w CDN XL, dlatego w dalszym ciągu działa tylko:
Eksport listy z poziomu CDN XL do pliku XLS, import z pliku XLS do tabeli SQL Server i wiązanie w zapytaniu SQL po id