Mam towar a dokładniej usługę o kodzie "ZALICZKA 22%" i chciałbym aby filtr wyszukał wszystkie dokumenty (na liście dokumentów sprzedaży), które zawierają w sobie tą pozycję.
Czy ktoś wie jak stworzyć taki filtr?
Z góry dziękuję z pomoc
Pozdrawiam
Moderator: mikey
Wie, wieinfallible pisze: Czy ktoś wie jak stworzyć taki filtr?
Kod: Zaznacz cały
TrN_GIDNumer in (select TrE_GIDNumer from cdn.TraElem where TrE_TwrNazwa = 'ZALICZKA 22%')Kod: Zaznacz cały
TrN_GIDNumer IN (SELECT DISTINCT TrE_GIDNumer FROM CDN.TraElem WHERE TrE_TwrKod = 'ZALICZKA 22[%]')
Racja, trzeba odwołać się do kolumny z kodem towaru TrE_TwrKod.infallible pisze: usługę o kodzie "ZALICZKA 22%"
TrN_GIDNumer in (select TrE_GIDNumer from cdn.TraElem where TrE_TwrKod = 'ZALICZKA 22%')
or
TrN_ZaNNumer in (select ZaE_GIDNumer from cdn.ZamElem where ZaE_TwrKod = 'ZALICZKA 22%')Powyższy opis to jednak zupełnie inny filtr:infallible pisze:Bardzo by mi się przydał filtr który wyszuka wszystkie dokumenty, które zawierają w sobie jakąkolwiek pozycję, która jest usługą na pewno ktoś umie takie coć wyczarować...
TrN_GIDNumer in (select TrE_GIDNumer from cdn.TraElem inner join cdn.TwrKarty on Twr_GIDNumer=TrE_TwrNumer where Twr_Typ = 4)
or
TrN_ZaNNumer in (select ZaE_GIDNumer from cdn.ZamElem inner join cdn.TwrKarty on Twr_GIDNumer=ZaE_TwrNumer where Twr_Typ = 4)Zauważyłem że ten filtr jak i filtr po kodzie towaru nie pokazuje mi pozycji ZALICZKA 22% na dokumentach FSL oraz KSL może ktoś z was wie co dopisać żeby pokazywało i dlaczego tak jestMartin pisze:Wie, wieinfallible pisze: Czy ktoś wie jak stworzyć taki filtr?Poniżej filtr:
TrN_GIDNumer in (select TrE_GIDNumer from cdn.TraElem where TrE_TwrNazwa = 'ZALICZKA 22%')