magazyn - archiwalny
Moderator: mikey
magazyn - archiwalny
Listy -> magazyny:
czy można dany magazyn ustawić jako archiwalny?
Obecnie pokazuje mi się milion magazynów, z czego tylko kilkanaście jest na bieżąco wykorzystywanych
(pozostałe to magazyny wykorzystywane w przeszłości).
czy można dany magazyn ustawić jako archiwalny?
Obecnie pokazuje mi się milion magazynów, z czego tylko kilkanaście jest na bieżąco wykorzystywanych
(pozostałe to magazyny wykorzystywane w przeszłości).
Re: magazyn - archiwalny
Można by ustawić takim magazynom parametr zablokowany, a następnie zdefiniować domyślny filtr który ukrywał by takie magazyny na listach.
a może usuń z centrum praw
Tak, to chyba najlepsze rozwiązanie.john_doe pisze:a może usuń z centrum praw
dlaczego? skoro to magazyny archiwalne, puste, nie używane etc....
Jestem tego samego zdania co Ty, mój poprzedni post był stwierdzeniem 
sorry xtomi wmówiłem sobie, że jest tam napisane "to chyba nie najlepsze rozw. "

-
Yuber
- Rola: Administrator CDN XL
- Wersja: 2016
Zlikwidowaliśmy jeden magazyn. Zaznaczony został jako zablokowany nie ma na nim żadnych towarów nie dowiązane są żadne dokumenty. Mimo to jest wyświetlany np na liście towarów jako dostępny. Niestety nie mogę go usunąć z jakiegoś powodu z centrum praw (kosz wyszarzony). Oczywiście sprzedać nic z niego nie można, ale przy przesuwaniu na ten magazyn można pobrać towar z innego (czyli utworzy się MMW z WM) przy czym nie zostanie on wrzucony na ten zlikwidowany (nie zostanie utworzone MMW). Jedyne słuszne co mi się wydaje aby można było uczynić to usunąć powiązanie z poziomu bazy danych tego magazynu z centrami. Jeśli się mylę to wyprowadźcie mnie panowie z błędu proszę.
Może jest zaznaczony parametr definicja z centrum nadrzędnego?
Spróbuj usunąć magazyn z głównego centrum?
Spróbuj usunąć magazyn z głównego centrum?
-
Yuber
- Rola: Administrator CDN XL
- Wersja: 2016
Magazyn został usunięty ze wszystkich centów prócz tego najwyższego a niższe centra nie pobierają definicji z nadrzędnego. Ciekawe jest też że pomimo iż na niższych centrach nie jest dopięty to i tak wyświetla się ludkom na wszystkich możliwych listach (prócz oczywiście dokumentów takich jak FS czy ZS bo tam to leci z definicji dokumentów).
EDIT: Czy przyczyną nie jest przypadkiem to że istnieją rezerwacje na tym magazynie pochodzące z zamkniętych lub zrealizowanych zamówień?
EDIT: Czy przyczyną nie jest przypadkiem to że istnieją rezerwacje na tym magazynie pochodzące z zamkniętych lub zrealizowanych zamówień?