Powitanie

Tutaj możesz przywitać się z innymy użyszkodnikami forum i jeśli nie jesteś szczególnie skryta/skryty możesz pochwalić się jak tu trafiłeś i czemu Cię to forum zainteresowało.
Awatar użytkownika
rgrobelny
Rola: Administrator CDN XL
Wersja: 9.6

Re: Powitanie

Post autor: rgrobelny »

Witam wszystkich serdecznie i od razu gratuluje pomysłu forum.

W grudniu 2007 zostałem uszczęśliwiony administrowaniem XL'em 7.0 (aktualnie 7.1): 15 stanowisk, 20 użytkowników, moduły - import, zamówienia, sprzedaż, księgowość, mała produkcja (kompletacja).

Pozdrawiam
Robert

marceynowa
Wersja: 2022

Post autor: marceynowa »

Witam,
Robercie widzę, że masz bardzo podobną sytuację dot. CDN XL.
U mnie 21 stanowisk kopmuterowych , 18 operatorów.
Moduły: import, zamówienia, sprzedaż, kompletacja, controlling.

NA CDN XL pracuję trochę dłużej, od 01-2006. Obecnie na ver. 7.1.
Mam nadzieję na ciekawą wymianę doświadczeń.

Na poczatek zapytam jak wykrzystujecie moduł importu i czy spełnia ona 100% potrzeb?
U mnie wielu rzeczy brakuje (np. aktualizacja automatyczna taryfy celnej), a głównie przeszkadza nam brak możliwości ręcznego rozbica kosztów transportu na pozycje taryfowe. Moduł Kompletacji mamy ponad rok, ale jeszcze nie uruchomiliśmy - we wcześniejszych wersjach brakwoało opcji zwrotu części towaru po wytworzeniu produktów, nie udąło mi się jeszcze spradzić jak to działa w 7.1
Oczyiscie jezeli możemy podyskutowac to przejdźmy pod odpowiedni temat na forum.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
rgrobelny
Wersja: 9.6

Post autor: rgrobelny »

Ja również serdecznie witam

W sprawie importu i kompletacji zapraszam do działu Inne i Produkcja.

Pozdrawiam
Robert

Awatar użytkownika
maros
Rola: Inny

Post autor: maros »

Meg pisze:
maros pisze:Jeśli cechują go podobne przymioty, to owszem ;) Poza tym przydałby się do wtaszczenia lodówki, bo nie mam z kim jej ponieść, a samemu ciężko mi ją objąć :)
Może spróbuj jednej z technik delikatnej perswazji - wobec lodówki oczywiście 8-)
Na razie zabrałem się do zmniejszania jej wagi całkowitej. (wypiłem wszystkie piwa)

WItam wszystkich nowych!

Awatar użytkownika
Meg
Rola: Konsultant CDN XL

Post autor: Meg »

No, i brawo :) To jeszcze tylko ten freon wypij, wtłocz hel i w efekcie to ona Ciebie wniesie :)
______________________________________________________________________________________
Ekspert to ktoś, kto ma coraz większą wiedzę w coraz mniejszym zakresie, aż wreszcie wie absolutnie wszystko o niczym.

Awatar użytkownika
maros
Rola: Inny

Post autor: maros »

Meg pisze:No, i brawo :) To jeszcze tylko ten freon wypij, wtłocz hel i w efekcie to ona Ciebie wniesie :)
Ależ ty pomysłowa! No proszę!
Za dużo techno-party moja pani ;)

Awatar użytkownika
Meg
Rola: Konsultant CDN XL

Post autor: Meg »

maros pisze:
Meg pisze:No, i brawo :) To jeszcze tylko ten freon wypij, wtłocz hel i w efekcie to ona Ciebie wniesie :)
Ależ ty pomysłowa! No proszę!
Za dużo techno-party moja pani ;)
Nie bywam na techno-party :) Chociaż... klienci XL-a mi urządzają swoimi działaniami niezłe techno, stąd i pomysłowość musi być w gotowości 8-) mój panie.. ;)
______________________________________________________________________________________
Ekspert to ktoś, kto ma coraz większą wiedzę w coraz mniejszym zakresie, aż wreszcie wie absolutnie wszystko o niczym.

Robert666
Wersja: 9.0 HR1

Post autor: Robert666 »

Witam i ja..

Gratuluję pomysłu forum!

Co prawda Com...ch obiecywał, że uruchomi takie forum, ale jak zwykle - na obietnicach się skończyło.
Z XL-em i Com...ch "użeram" się od 4 lat. Pod "opieką" mam ok. 40 stanowisk XL-a... W tej chwili to " po comarchowemu" XL 7.1.1.2
XL 9.6 HF1 - nic tylko się pociąć...

Awatar użytkownika
wojtek
Wersja: 9.8

Post autor: wojtek »

Witamy nowego kolegę i użytkownika CDNXL

marceynowa
Wersja: 2022

Post autor: marceynowa »

Zadam głupie pytanie: a jak się czyta aktualną wersję XLa?
Rozumiem, że zapis 7.1.1.2 oznacza ver. 7.1 HR 1 HF 2, ale godzie to odczytać w programie?

Ja mam 7.1 HR1 HF 1, ale z poziomu "O programie" wyświetla się: 7.10.1.1681.

Czy ukazał się HF 2? Kiedyś słyszałem, że HF będą dostepne dla administratorów do samodzielnej instalacji.

pozdrawiam

ODPOWIEDZ