Witam czy ktoś z was używa może thinstuff (http://thinstuff.com.pl/ ) na sbs 2003 i drukarki terminalowej ??
Czy może macie jakieś doświadczenie z tym ?? wchodzić w to czy raczej szukać innego rozwiązania ??
Pzdr
Drukarki fiskalne - RDP
Moderator: mikey
Re: Drukarki fiskalne - RDP
Witam,
Osobiście nie korzystam z drukowania terminalowego.
Sprawę drukarek fiskalnych rozwiązałem troszkę inaczej.
Miedzy wszystkimi oddziałami mam VPN dokupiłem urządzenia moxa nport z RS-232 skonfigurowałem wpiąłem do VPN-a i za pomocą oprogramowania dołączonego do urządzenia zmapowałem porty com na serwerze terminali, podłączyłem drukarki i hula
Sprawuje się wyśmienicie od roku czasu przy nich nic nie robiłem
Osobiście nie korzystam z drukowania terminalowego.
Sprawę drukarek fiskalnych rozwiązałem troszkę inaczej.
Miedzy wszystkimi oddziałami mam VPN dokupiłem urządzenia moxa nport z RS-232 skonfigurowałem wpiąłem do VPN-a i za pomocą oprogramowania dołączonego do urządzenia zmapowałem porty com na serwerze terminali, podłączyłem drukarki i hula
Sprawuje się wyśmienicie od roku czasu przy nich nic nie robiłem
Paweł
Admin
Admin
jestem po reinstalacji windowsa.
łacze sie z serwerem przez terminal i testuje polaczenie z drukarka jednak ona nadal nei dziala
na serwerze wszystko jest zainstalowane i inny korzystaja z drukarek.
czytalem poprzednie posty i zainstalowałem drukarke z pliku INI.
w pupicie jest oczywiscie zaznaczone mapowanie portów
czy cos jeszcze trzeba zrobic aby drukarka działał? jest podlaczona przez port COM1
EDIT:
juz jest OK...jak coś to można posta wywalić
łacze sie z serwerem przez terminal i testuje polaczenie z drukarka jednak ona nadal nei dziala
na serwerze wszystko jest zainstalowane i inny korzystaja z drukarek.
czytalem poprzednie posty i zainstalowałem drukarke z pliku INI.
w pupicie jest oczywiscie zaznaczone mapowanie portów
czy cos jeszcze trzeba zrobic aby drukarka działał? jest podlaczona przez port COM1
EDIT:
juz jest OK...jak coś to można posta wywalić
ja są jakieś urządzenia które polecacie? firma stanęła przed zakupem, mamy kliku odbirców detalicznych dziennie więc raczej coś prostego i małego. oczywiście też na terminalu i usb
całkowicie zielony