Witam,
chcę wyciągnąć sobie na standardowy wydruk : archiwalnenalezności/zobowiązania -> nierozliczone płatności wg kontrahentów ( dostepny z poziomu listy kontrahentów wg nipu )
telefon i inne dane o kotnrahncie, dołączyłem tabelę KntKarty i joinowałem ją z procedurą w wydruku po akronimie kontrahenta i wyciągnąlem przykładowo tel na wydruk ale pojawia się teraz bląd: "podano nieprawidłowy argument"
Czy można lączyć procedury z tabelami ? Jesli tak to jak a jesli nie to jak to można ugryść ???
SQL nie pozwala na złączenie tabeli z procedurą - jedynym wyjątkiem jest złączenie tabeli z funkcją tabelaryczną, ale tutaj takiego przypadku nie ma.
Masz 2 rozwiązania:
1) zrobić podraport (sub-report), który będzie dla każdej grupy łączył się z tabelą KntKarty i zwracał odpowiednie dane.
2) stworzyć własną procedurę PlatnosciNierozliczone (skopiować oryginalny kod procedury, w niej dodać zwracanie interesujących Ciebie pól i zapisać pod nową nazwą). Później w CR zaktualizować wydruk tak, aby pobierał dane z twojej procedury, a nie z comarchowej - wtedy będziesz miał te pola normalnie dostępne.
W 1 rozwiązaniu masz komfort taki, że będzie ci ono działać także po aktualizacji XL, za to baza "dostanie po tyłku" - wysyłanie osobnych zapytań do bazy dla każdego kontrahenta. Dla rozwiązania nr 2 odwróć wady i zalety rozwiązania nr 1.
Pozdrawiam,
Marcin ---------------------------------------------------------------------------------
Tako rzecze dokumentacja tabel CDN XL 7.1
TwrZasoby TwZ_DataP INTEGER Data przyjęcia towaru na magazyn Potrzebne przy podróżach w czasie.