2016.3.4 samoczynna zmiana adresu wysyłkowego

Zapytania SQL, widoki, Crystal, definicje filtrów, szybkich raportów, wydruków, API, Hydra, .NET

Moderator: mikey

Swiety_M
Rola: Administrator CDN XL
Wersja: 8.0
Kontakt:

2016.3.4 samoczynna zmiana adresu wysyłkowego

Post autor: Swiety_M »

Witam,
Po konwersji ma 2016.3.4 losowo trafiam na ZS przypadki gdzie samoistnie zmienia się adres wysyłkowy na kontrahencie docelowym.
Dzieje się to tylko przy wprowadzaniu zamówień przez operatora, gdy ręcznie zmienia adres do wysyłki, po potwierdzeniu ZS, zamknięciu okna i powrocie do listy ZS na liście już widać inny adres niż ten wybrany przez operatora na formatce ZS.

Zrobiłem sobie dodatek w hydrze aby uchwycić ten moment, założyłem na Events.CloseWindow wyskakujące okno odpytujące Zan_AdwNumer na ZamNag w momencie zamykania formatki ZS i już wtedy adres jest podmieniony na pierwszy z listy adresów kontrahenta... (sytuacja dotyczy tylko tych wstawianych ręcznie w XL, importuje kilkaset ZS dziennie przez API i tam nic się nie dzieje)

Comarch oczywiście "wciąż analizuje problem", trafiliście może takie przypadki???

Pozdr
Marek Michałowski
www.tecado.pl
ERP/WMS/SFA
POZNAŃ - WRZEŚNIA

taszek
Wersja: 2016

Re: 2016.3.4 samoczynna zmiana adresu wysyłkowego

Post autor: taszek »

Ja mam tą samą wersję i do tej pory nie trafił mi się taki przypadek. Za to mam problemy z odświeżaniem okien i list wybieranych pod Windows 10.
Pozdrawiam
Wojtek Cyrklewicz

Swiety_M
Kontakt:

Też to widziałem pod Win10 64bity, na 32bit już przynajmniej u mnie nie występuje.
Marek Michałowski
www.tecado.pl
ERP/WMS/SFA
POZNAŃ - WRZEŚNIA

Awatar użytkownika
wojtek
Wersja: 9.8

Post autor: wojtek »

Mam dokładnie ten sam problem czyli podmianę adresu wysyłki na ZS wystawianym ręcznie. Również korzystam z wersji 2016.3.4
Co ciekawe problem nie występuje podczas importu zamówień z EDI.

Swiety_M
Kontakt:

Zgłaszałeś to do Comarchu? Ja się z nimi boksowałem 2 tygodnie aby udowodnić te samoczynne zmiany.
Odpowiedź jest zaskakująca - proszę zrobić konwersję do innej wersji 2017 lub 2018 tam problem nie powinien występować :ugeek:
Marek Michałowski
www.tecado.pl
ERP/WMS/SFA
POZNAŃ - WRZEŚNIA

Awatar użytkownika
wojtek
Wersja: 9.8

Post autor: wojtek »

Też dostałem informację o podniesieniu wersji, co ciekawe taki problem mam tylko na kilku stanowiskach i to nie zawsze.

ODPOWIEDZ