Od wersji 7.0 zmienił się na przykład Bilans Rezerwacji Towaru.
Radzę Ci zaprosić Twoich kolegów z zamówień i pokazać im jak działa ten dokument w nowej wersji XL-a.
Nie licz na to, że posadzisz na parę godzin p. Krysie i ona stwierdzi, że program działą.
90% problemów wychodzi podczas pracy.
Nikt tu nie pisał o sprawdzeniu wydruków.
Upgrade
Moderator: mikey
- glaz
- Rola: Administrator CDN XL
- Wersja: 2023
Re: Upgrade
Oraz o generalnej inwentaryzacji rozwiązań niestandardowych i dodanych do CDN XL:Nikt tu nie pisał o sprawdzeniu wydruków.
0. Wydruki użytkownika ( select * from cdn.RptWydruki2 )
1. Wykresy
2. Szybkie raporty (select * from cdn.SqlRaporty)
3. Aplikacje zewnętrzne pisane na zamówienie (w tym izam)
4. Triggerach
5. Constraint dla tabel niezależnych od CDN XL, a wiązanych kluczem (ze szczególnym uwzględnieniem ew. renumeracji GID obiektu)
O czymś zapomniałem ? Pewnie tak.
! (CDN XL and ERP XL) = ?
-
Kyniu
Generalnie to nie muszę - jestem inżynierem nie handlowcem czy właścicielem firmy. Ale zdarza się że jestem proszony o konsultacje (bądź też czasem muszę coś "sprzedać" zarządowi firmy) i mówię wówczas jasno - jak bym zrobił tak i tak i kosztowałoby to tyle. Można tez taniej tak i siak ale ja się pod tym nie podpisze iręki do tego nie przyłożę - jak ktoś chce może tak zrobić ale bez mojego udziału.glaz pisze: zapytam z ciekawości: jaką zasadę stosujesz w swoim biznesie jeśli nie powyższą?
Kyniu
- glaz
- Wersja: 2023
Aha. Rozumiem, że bez gadania potem wpuszczasz do swojej instalacji to tańsze rozwiązanie do którego ręki nie przyłożysz? Czy może podejmujesz rozmowy z zarządem wykazując słabe strony tańszego rozwiązania posługując się rzeczowymi argumentami? Domyślam się, że po którymś z rzędu takim podejściu zarząd firmy nie wspomni nic o sabotowaniu tańszych rozwiązań lub chociażby o konflikcie interesów ?Kyniu pisze:Można tez taniej tak i siak ale ja się pod tym nie podpisze iręki do tego nie przyłożę - jak ktoś chce może tak zrobić ale bez mojego udziału.glaz pisze: zapytam z ciekawości: jaką zasadę stosujesz w swoim biznesie jeśli nie powyższą?
Kyniu
Obawiam się, że widzę w życiu troszkę więcej odcieni różowego niż tylko jeden
! (CDN XL and ERP XL) = ?
-
Kyniu
Cieszę się takim zaufaniem zarządu że jeszcze się nie zdarzyło by zostało wybrane rozwiązanie któremu powiedziałem NIE. Natomiast w przypadku klientów zewnętrznych - cóż, świata nie zbawię - jak ktoś chce eksperymentów to proszę bardzo, niech sobie eksperymentuje ale ja mówię pass, pakuję zabawki i wracam do swojej piaskownicy.glaz pisze:Aha. Rozumiem, że bez gadania potem wpuszczasz do swojej instalacji to tańsze rozwiązanie do którego ręki nie przyłożysz? Czy może podejmujesz rozmowy z zarządem wykazując słabe strony tańszego rozwiązania posługując się rzeczowymi argumentami? Domyślam się, że po którymś z rzędu takim podejściu zarząd firmy nie wspomni nic o sabotowaniu tańszych rozwiązań lub chociażby o konflikcie interesów ?
Kyniu