Wydruki 2013

Problemy i pomysły związane z funkcjonowaniem modułu Sprzedaż

Moderator: mikey

grubybaton
Rola: Administrator CDN XL
Wersja: 9.6.1

Wydruki 2013

Post autor: grubybaton »

Witam jestem użytkownikiem CDN XL 10,5 i dzisiaj musiałem wgrać hotfix 10.5.6 który miał załatwić nowy wygląd wydruków (chodzi o klauzule data dostawy / .. usługi)
Po instalacji hotfixa na około 50% kompach działa na reszcie guzik mimo uruchamiania jako administrator (rejestr.bat, wgrywałem również z palca wydruki.tps oraz wydrukid.tps do programfilesx86/Comarch../ , usuwałem z AppData/programfiles/comarch wydruki.tps)
Może macie jakiś pomysł - telefon do comarchu oczywiście duuuużo pomógł

Yuber
Wersja: 2016

Re: Wydruki 2013

Post autor: Yuber »

Sprawdź, bo przypadkiem masz może jakieś swoje wydruki. Otwórz sobie fakturę i z przytrzymanym Ctrl kliknij myszką na drukarkę. Otworzy się menu wydruków
Po lewej masz domyślne takie jak Comarch montuje i te są ze zmienioną nazwą daty. Po prawej masz swoje. W drzewku możesz też warunek ustalić kiedy są dostępne a kiedy nie być może taki warunek właśnie masz na swoich wydrukach.

Zasadniczo zmieniło się tylko jedno na wydruku. Zamiast daty sprzedaży jest data dostawy a sam HF nr 6 poprawia kilka błędów nic więcej.
I jeszcze moje zdanie:
Cała sprawa z podgrywaniem jest ... śmieszna. Można było zrobić prosty warunek na wydruku typu:
IF TrN_TrNRok < 2013 THEN "Data sprzedaży" ELSE "Data dostawy"
Czas pracy porównywalny ze zmianą tekstu na wydruku. Ale po co skoro można komuś skomplikować życie.

elmiq

Re: Wydruki 2013

Post autor: elmiq »

Poszukaj dokładnie plików wydruki.tps, bo na różnych systemach (mam tu głównie na myśli Vistę, bo tam się z tym spotkałem kilka razy) potrafiły się znaleźć w więcej niż jednym miejscu w AppData i zapewne to jest problemem (zakładając, że przez określenie "guzik" rozumiesz sytuacje w której wydruk działa tak jak dawniej, a nie, że po prostu odmawia jakiejkolwiek współpracy).

Pozdrawiam,

Mateusz
Mateusz Świerkosz

http://elmiq.blogspot.com/

ODPOWIEDZ