Edycja wydruku Faktury

Problemy i pomysły związane z funkcjonowaniem modułu Sprzedaż

Moderator: mikey

jedrzej
Rola: Administrator CDN XL
Wersja: 7.1

Edycja wydruku Faktury

Post autor: jedrzej »

Witam,

Jestem naprawdę świeżym użytkownikiem CDN XL i mam nim administrować

Mam Problem Na fakturze drukują się mi trzy loga i muszę je usunąć jak to zrobić?

Proszę o podpowiedź forum już przeglądałem ale takiego tematu nie znalazłem

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
S0Cool
Wersja: 2018

Re: Edycja wydruku Faktury

Post autor: S0Cool »

Aby edytować wydruki musisz mieć zainstalowany edytor raportów Crystal Reports. Niestety, licencja kosztuje.
Comarch jak do tej pory używa CR w wersji bodajże 9, ale nowsze (XI i 2008) powinny poradzić sobie z wydrukami przygotowanymi przez producenta CDNXL.
Nie sądzę jednak, aby problem polegał na złym wydruku, który wyszedł z Comarchu, a Ty go musisz poprawiać. Napisz konkretniej co to za wydruk i co jest z nim nie tak. No i czy to wydruk standardowy czy już modyfikowany np. przez partnera (po kliknięciu Ctrl+drukarka wydruki standardowe są w lewym panelu, modyfikowane - w prawym).
A najprościej: poproś o pomoc partnera - na pewno wyjdzie taniej niż kupno licencji CR.
Niniejszy podpis był testowany na zwierzętach.
Nie rozumiały go.

jedrzej

A więc Loga zostały dodane nie przez producenta ale przez kogoś innego teraz okazuje się że nie są już potrzebne wręcz nie mogą się drukować na fakturze są to chyba jakieś jpg bądź obrazki innego formatu. co do CR to mam instalki ale one ważą 21 MB w wersji 9.0 ale po instalacji nie mażadnych plików rozruchowych tylko jakieś dll.

Robert666
Wersja: 9.0 HR1

Post autor: Robert666 »

Pwoooli!!!!...
co do CR to mam instalki ale one ważą 21 MB w wersji 9.0 ale po instalacji nie mażadnych plików rozruchowych tylko jakieś dll.
To co zainstalowałeś nazywa się Runtime Crystal Reports.... są to dodatkowe biblioteki do XL-a, które XL wykorzystuje przy generowaniu, wyświetlaniu raportu...

Aby poprawić, edytować, stworzyć jakiś raport raport potrzebujesz program Crystal Reports - patrz http://pl.wikipedia.org/wiki/Crystal_Reports

W tej chwili faktycznie posłuchaj rady Socool
A najprościej: poproś o pomoc partnera - na pewno wyjdzie taniej niż kupno licencji CR.
Taniej wyjdzie jeśli masz poprawić 1 może 2 raporty..../miesiąc. Jeśli będzie ich powyżej 10/miesiąc taniej będzie nauczyć się CR i kupić licencję....
http://www.swiatprogramow.pl/p/pl/1861/ ... mocja.html
XL 9.6 HF1 - nic tylko się pociąć...

jedrzej

Dzięki za pomoc, chyba faktycznie skorzystam z pomocy partnera CDN.

Gdyby jednak ktoś coś jeszcze ciekawego chciał napisać to jak najbardziej proszę pisać.

Ps. może ktoś może polecić mi początkowe Faq-i na wprowadzenie do Administrowania tym ustrojstwem.

Pozdrawiam

zpoe
Wersja: 10

Post autor: zpoe »

Jeżeli będziesz administrował CDNem to chyba lepiej kupić licencje Crystal Reports niż za każdym razem jak będziesz chciał utworzyć, zmodyfikować jakiś wydruk to wołać partnera...a póki co triala możesz sobie pociągnąć
http://www.sap.com/solutions/sapbusines ... /index.epx

ODPOWIEDZ