Cześć !
Na karcie towaru w zakładce inne są trzy pola właściwości. Nie za bardzo ogarniam jak to pracuje ? W helpie piszą o ustawianiu atrybutów, W administratorze mam właściwości towarów i mogę dodać właściwości i listy wartości do nich, ale nie mogę tego przypiąć do karty towaru. Klikając prawym na polu właściwość mogę ja wybrać z listy, ale nie mogę do niej przypisać wartości z listy. Mogę tylko wpisać z ręki. Jeśli już to zadziała, to czy można przypisać trzy rodzaje wartości na stałe ? CDN w wersji 2016.3
Piotr
Karta towaru - właściwości
Moderator: mikey
-
piotrjadzia
- Rola: Administrator CDN XL
- Wersja: 2015
Re: Karta towaru - właściwości
To działa w taki magiczny sposób, że każdy towar może mieć maksymalnie 3 różne właściwości, co wynika z tego, że jest to zapisywane w CDN.TwrKarty w polach Twr_Atrybut1, Twr_Format1, Twr_Wartosc1. Dodatkowo zamiast jedynki masz jeszcze pola z 2 i 3. Czyli definiujesz Prop1, Prop2, Prop3, Prop4, Prop5 w konfiguracji i na samym towarze możesz wybrać tylko 3 "typy" z 5 dostępnych i dla nich przypisać wartości. To co wyświetla się na nowym towarze wynika ze wzorca grupy w którym dany towar został dodany. Co do samej listy to musisz na definicji właściwości zaznaczyć check "z listy" z ewentualną opcją "lista zamknięta" (czyli user nie może wybrać nic poza predefiniowanymi przez admina wartościami).
Pozdrawiam,
Mateusz
Pozdrawiam,
Mateusz
-
piotrjadzia
- Rola: Administrator CDN XL
- Wersja: 2015
Re: Karta towaru - właściwości
Dzięki - teraz załapałem