Witam jestem użytkownikiem CDN XL 10,5 i dzisiaj musiałem wgrać hotfix 10.5.6 który miał załatwić nowy wygląd wydruków (chodzi o klauzule data dostawy / .. usługi)
Po instalacji hotfixa na około 50% kompach działa na reszcie guzik mimo uruchamiania jako administrator (rejestr.bat, wgrywałem również z palca wydruki.tps oraz wydrukid.tps do programfilesx86/Comarch../ , usuwałem z AppData/programfiles/comarch wydruki.tps)
Może macie jakiś pomysł - telefon do comarchu oczywiście duuuużo pomógł
Wydruki 2013
Moderator: mikey
-
grubybaton
- Rola: Administrator CDN XL
- Wersja: 9.6.1
-
Yuber
- Rola: Administrator CDN XL
- Wersja: 2016
Re: Wydruki 2013
Sprawdź, bo przypadkiem masz może jakieś swoje wydruki. Otwórz sobie fakturę i z przytrzymanym Ctrl kliknij myszką na drukarkę. Otworzy się menu wydruków
Po lewej masz domyślne takie jak Comarch montuje i te są ze zmienioną nazwą daty. Po prawej masz swoje. W drzewku możesz też warunek ustalić kiedy są dostępne a kiedy nie być może taki warunek właśnie masz na swoich wydrukach.
Zasadniczo zmieniło się tylko jedno na wydruku. Zamiast daty sprzedaży jest data dostawy a sam HF nr 6 poprawia kilka błędów nic więcej.
I jeszcze moje zdanie:
Cała sprawa z podgrywaniem jest ... śmieszna. Można było zrobić prosty warunek na wydruku typu:
IF TrN_TrNRok < 2013 THEN "Data sprzedaży" ELSE "Data dostawy"
Czas pracy porównywalny ze zmianą tekstu na wydruku. Ale po co skoro można komuś skomplikować życie.
Po lewej masz domyślne takie jak Comarch montuje i te są ze zmienioną nazwą daty. Po prawej masz swoje. W drzewku możesz też warunek ustalić kiedy są dostępne a kiedy nie być może taki warunek właśnie masz na swoich wydrukach.
Zasadniczo zmieniło się tylko jedno na wydruku. Zamiast daty sprzedaży jest data dostawy a sam HF nr 6 poprawia kilka błędów nic więcej.
I jeszcze moje zdanie:
Cała sprawa z podgrywaniem jest ... śmieszna. Można było zrobić prosty warunek na wydruku typu:
IF TrN_TrNRok < 2013 THEN "Data sprzedaży" ELSE "Data dostawy"
Czas pracy porównywalny ze zmianą tekstu na wydruku. Ale po co skoro można komuś skomplikować życie.
Re: Wydruki 2013
Poszukaj dokładnie plików wydruki.tps, bo na różnych systemach (mam tu głównie na myśli Vistę, bo tam się z tym spotkałem kilka razy) potrafiły się znaleźć w więcej niż jednym miejscu w AppData i zapewne to jest problemem (zakładając, że przez określenie "guzik" rozumiesz sytuacje w której wydruk działa tak jak dawniej, a nie, że po prostu odmawia jakiejkolwiek współpracy).
Pozdrawiam,
Mateusz
Pozdrawiam,
Mateusz