CDN XL Inwentaryzacje online/offline

Problemy i pomysły związane z funkcjonowaniem modułu Sprzedaż

Moderator: mikey

farbex
Rola: Administrator CDN XL
Kontakt:

CDN XL Inwentaryzacje online/offline

Post autor: farbex »

Witam.

Mam parę pytań do wszystkich użytkowników dotyczących inwentaryzacji przeprowadzanych w systemie CDN XL:

Pytania dotyczące mobilnego magazyniera offline:
1. Jaki jest czas generowania arkusza inwentaryzacyjnego? (u mnie przy 190tys. kart towarów to ok 6h)
2. Jaki jest czas pobierania wygenerowanego arkusza na urządzenie mobilne w mobilnym magazynierze offline? (u mnie przy 190tys. kart towarów to ok 1,5h)
3. Jaki jest czas utworzenia odczytu na urządzeniu mobilnym w mobilnym magazynierze offline? (u mnie przy 190tys. kart towarów to ok 20min.)
4. Jaki jest czas wysłania odczytu do CDN XL urządzenia mobilnego w mobilnym magazynierze offline? (u mnie przy 2tys. pozycji na odczycie to ok 15min. + 15-25min zaczytywania go przez automat XL'a)

Pytania dotyczące mobilnego magazyniera online:
1. Jaki jest czas utworzenia nowego odczytu od strony CDN XL? (u mnie przy 190tys. kart towarów to ok 15min)
2. Czy przy zalogowaniu do mobilnego magazyniera online ok. 20 urządzeń aplikacja działa szybko? (u mnie przy 190tys. czas zatwierdzenia ilości na odczycie to ok. 8s.)

Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Przemysław Klimkowski
farbex.com.pl

BMP Consulting
Rola: Konsultant CDN XL
Kontakt:

Re: CDN XL Inwentaryzacje online/offline

Post autor: BMP Consulting »

Czy te 190tyś. kartotek posiadają stany magazynowe?
Jeśli nie to pytanie czy jest sens tworzyć arkusz inwentaryzacyjny na taką ilość. To może znacząco skrócić czas generowania arkuszy, odczytów i pobierania danych na kolektory.

Pozdrawiam!

farbex
Kontakt:

BMP Consulting pisze:Czy te 190tyś. kartotek posiadają stany magazynowe?
Jeśli nie to pytanie czy jest sens tworzyć arkusz inwentaryzacyjny na taką ilość. To może znacząco skrócić czas generowania arkuszy, odczytów i pobierania danych na kolektory.

Pozdrawiam!
Witam.

Sprawdziłem i w tym momencie stan ma ok 100tys. kartotek. Nie mogę wygenerować arkusza z opcją "Tylko stany niezerowe" bo na każdej inwentaryzacji jest sporo towarów, których nie było na stanie, a wchodzą na nadwyżkę.

Pozdrawiam.
Przemysław Klimkowski
farbex.com.pl

BMP Consulting
Kontakt:

Jeśli dobrze pamiętam to przy dodaniu towaru na odczycie w kolektorze, przenosi się on na odczyt w systemie i w arkuszu. Więc to nie powinien być problem.

farbex
Kontakt:

BMP Consulting pisze:Jeśli dobrze pamiętam to przy dodaniu towaru na odczycie w kolektorze, przenosi się on na odczyt w systemie i w arkuszu. Więc to nie powinien być problem.
Witam.

Sprawdziłem, po wygenerowaniu arkusza z opcją tylko stany niezerowe nie można dodać do odczytu towaru, którego nie było na stanie. Nie ma go na liście, ani nie można go dodać przez przycisk dodaj. W sumie to logiczne bo na odczytach są tylko towary z arkusza i skoro nie ma go na arkuszu to nie można go zinwentaryzawać.

Pozdrawiam.

P.S. Sprawdziłem w online z odczytem wygenerowanym od strony XL'a
Przemysław Klimkowski
farbex.com.pl

BMP Consulting
Kontakt:

farbex pisze: Sprawdziłem, po wygenerowaniu arkusza z opcją tylko stany niezerowe nie można dodać do odczytu towaru, którego nie było na stanie. Nie ma go na liście, ani nie można go dodać przez przycisk dodaj. W sumie to logiczne bo na odczytach są tylko towary z arkusza i skoro nie ma go na arkuszu to nie można go zinwentaryzawać.
To sprawdź jeszcze raz.... Ja sprawdziłem i działa tak jak mówiłem.

farbex
Kontakt:

BMP Consulting pisze:
farbex pisze: Sprawdziłem, po wygenerowaniu arkusza z opcją tylko stany niezerowe nie można dodać do odczytu towaru, którego nie było na stanie. Nie ma go na liście, ani nie można go dodać przez przycisk dodaj. W sumie to logiczne bo na odczytach są tylko towary z arkusza i skoro nie ma go na arkuszu to nie można go zinwentaryzawać.
To sprawdź jeszcze raz.... Ja sprawdziłem i działa tak jak mówiłem.
Sprawdziłem i działa, poprzednio musiałem sprawdzać EAN, którego nie było w ogóle w bazie. Sprawdzę jeszcze jak sprawa ma się w offline.
Przemysław Klimkowski
farbex.com.pl

ODPOWIEDZ