Witam
dziś znalazłem kolejny problem, którego nie mogę w racjonalny sposób wyjaśnić dlatego kolejny raz zwracam się o pomoc. Chodzi o dokumenty PZ, a raczej o ich zawartość. Przyjmujemy jakiś asortyment do magazynu zamykamy PZ a teraz okazuje się ze suma kolejnych pozycji na tym dokumencie jest niezgodna z ogólną sumą dokumentu pokazywaną przez XLa, dodam że PZ zostało zamknięte później dopisano ceny i zaznaczono check "Ustalona wartość dostawy" co spowodowało wygenerowanie dokumentu KK( korekta kosztu).
Z troszkę innej beczki chciałbym jeszcze zapytać czy ktoś spotkał się z problemem kiedy wydruk "Obroty w magazynie" nie pokazuje poprawnie właśnie wartości przyjęć ? U mnie w tym miesiącu doszło do sytuacji gdzie przy konkretnym asortymencie przyjętym 4 dokumentami PZ na wydruku wymienionym powyżej uwidoczniona jest ilość wszystkich dostaw jednak wartościowo tylko 3 z nich? tutaj też wspomnę że jednak z tych PZ również jest powiązana z dokumentem KK, może gdzieś tu upatrywać nieprawidłowości działania?
Pozdrawiam
Niezgodność wartości PZ
Moderator: mikey
-
piotru
- Rola: Konsultant CDN XL
- Wersja: 8.0 HR1
- Kontakt:
Re: Niezgodność wartości PZ
Po pierwsze jaką masz wersje programu
a po drugie czy nie masz problemów z siecią Ja kiedyś coś takeigo miałem ale tam był problem z siecią było to dość ekstremalne bo dokument miał wartość a nie miał pozycji
a po drugie czy nie masz problemów z siecią Ja kiedyś coś takeigo miałem ale tam był problem z siecią było to dość ekstremalne bo dokument miał wartość a nie miał pozycji