Sygnalizacja

Problemy i pomysły związane z funkcjonowaniem modułu Sprzedaż

Moderator: mikey

VIkking
Posty: 174
Rejestracja: 20 paź 2021, 14:28
Rola: Administrator CDN XL
Wersja: 2022
Kontakt:

Sygnalizacja

Post autor: VIkking »

Witam,

czy w opcjach gdzieś XL da się ustawić żeby informował program, że do danego dokumentu/faktury zostało już rozliczone KW?

Awatar użytkownika
praiser
Posty: 662
Rejestracja: 02 lip 2014, 12:22
Rola: Handlowiec CDN XL
Wersja: 2023

Re: Sygnalizacja

Post autor: praiser »

Co masz na myśli "informował" ?

Domyślnie nie da się rozliczyć ponownie , rozliczonego w całości dokumentu. (wyskoczy ostrzeżenie np. jeżeli taka próba będzie wykonana z KP/KW/BP/BW)

Chyba, że chcesz dodać kolumnę na liście to jest to do osiągnięcia.
--------------------------------
Pozdrawiam
WW

VIkking
Posty: 174
Rejestracja: 20 paź 2021, 14:28
Rola: Administrator CDN XL
Wersja: 2022
Kontakt:

Re: Sygnalizacja

Post autor: VIkking »

Rzeczywiście źle napisałem, dopiero wytłumaczyli mi dokładnie o co chodzi.
Na zapisach kasowo/bankowych kiedy dodawany jest taki zapis to w polu treść wpisują: Wypłata za i nr faktury. Chodzi o to żeby w momencie zapisu takiego pojawiał się komunikat, że do taj faktury zostało zrobione KW. Wydaje mi się, że nie ma mechanizmu sprawdzającego bo te pole jest tylko polem tekstowym i wystarczy tylko postawić spacje gdzie indziej i już będzie to inny zapis.
download/file.php?mode=view&id=952
Załączniki
Zrzut ekranu 2023-02-08 111824.jpg
Zrzut ekranu 2023-02-08 111824.jpg (75.01 KiB) Przejrzano 2094 razy

Awatar użytkownika
praiser
Posty: 662
Rejestracja: 02 lip 2014, 12:22
Rola: Handlowiec CDN XL
Wersja: 2023

Re: Sygnalizacja

Post autor: praiser »

Jeżeli osoba od razu rozliczała by zapis dodając dokument który opisuje do rozliczenia, to mechanizm kontrolny istnieje , taki jak napisałem w pierwszej odpowiedzi.

Jeżeli nie rozlicza to faktycznie ciężko sprawdzać pole tekstowe ze względu na to co napisałeś.
--------------------------------
Pozdrawiam
WW

ODPOWIEDZ