Witam,
czy w opcjach gdzieś XL da się ustawić żeby informował program, że do danego dokumentu/faktury zostało już rozliczone KW?
Sygnalizacja
Moderator: mikey
Re: Sygnalizacja
Co masz na myśli "informował" ?
Domyślnie nie da się rozliczyć ponownie , rozliczonego w całości dokumentu. (wyskoczy ostrzeżenie np. jeżeli taka próba będzie wykonana z KP/KW/BP/BW)
Chyba, że chcesz dodać kolumnę na liście to jest to do osiągnięcia.
Domyślnie nie da się rozliczyć ponownie , rozliczonego w całości dokumentu. (wyskoczy ostrzeżenie np. jeżeli taka próba będzie wykonana z KP/KW/BP/BW)
Chyba, że chcesz dodać kolumnę na liście to jest to do osiągnięcia.
Rzeczywiście źle napisałem, dopiero wytłumaczyli mi dokładnie o co chodzi.
Na zapisach kasowo/bankowych kiedy dodawany jest taki zapis to w polu treść wpisują: Wypłata za i nr faktury. Chodzi o to żeby w momencie zapisu takiego pojawiał się komunikat, że do taj faktury zostało zrobione KW. Wydaje mi się, że nie ma mechanizmu sprawdzającego bo te pole jest tylko polem tekstowym i wystarczy tylko postawić spacje gdzie indziej i już będzie to inny zapis.
download/file.php?mode=view&id=952
Na zapisach kasowo/bankowych kiedy dodawany jest taki zapis to w polu treść wpisują: Wypłata za i nr faktury. Chodzi o to żeby w momencie zapisu takiego pojawiał się komunikat, że do taj faktury zostało zrobione KW. Wydaje mi się, że nie ma mechanizmu sprawdzającego bo te pole jest tylko polem tekstowym i wystarczy tylko postawić spacje gdzie indziej i już będzie to inny zapis.
download/file.php?mode=view&id=952
- Załączniki
-
- Zrzut ekranu 2023-02-08 111824.jpg (75.01 KiB) Przejrzano 758 razy
Jeżeli osoba od razu rozliczała by zapis dodając dokument który opisuje do rozliczenia, to mechanizm kontrolny istnieje , taki jak napisałem w pierwszej odpowiedzi.
Jeżeli nie rozlicza to faktycznie ciężko sprawdzać pole tekstowe ze względu na to co napisałeś.
Jeżeli nie rozlicza to faktycznie ciężko sprawdzać pole tekstowe ze względu na to co napisałeś.