Zakończyłem boje ze stanami na dzień, więc jak obiecałem napisze parę słów o tym....
Miałem aspirację, żeby XL generował stany na każdy dzień, ale po 5h naprawy stanów archiwalnych "piorunem" przestawiłem ten parametr na "comiesięczne"...
jak dorobię się "superkomputera"

na serwer to może wrócę do stanów dziennych
Rozbieżności o których pisałem w poprzednich postach ustąpiły i wszystko "ładzia"...
"Upierdliwością" programisty jest brak możliwości wyboru wszystkich magazynów w formatce ekranowej, ale może kiedyś to poprawią....
Dla potomnych
Kod: Zaznacz cały
SELECT CDN.TwrKarty.Twr_Kod, CDN.TwrKarty.Twr_Nazwa, CDN.TwrStany.TWS_IlMag, CDN.TwrStany.TWS_IlSpr, CDN.TwrStany.TWS_KsiegowaNetto, CDN.Magazyny.MAG_Kod
FROM CDN.TwrStany INNER JOIN
CDN.TwrKarty ON CDN.TwrKarty.Twr_GIDTyp = CDN.TwrStany.TWS_TwrTyp AND CDN.TwrKarty.Twr_GIDNumer = CDN.TwrStany.TWS_TwrNumer INNER JOIN
CDN.Magazyny ON CDN.TwrStany.TWS_MagTyp = CDN.Magazyny.MAG_GIDTyp AND CDN.TwrStany.TWS_MagNumer = CDN.Magazyny.MAG_GIDNumer
WHERE (CDN.TwrStany.TWS_Data =
(SELECT MAX(TwV_Data)
FROM CDN.TwrStanyV
WHERE TwV_TwrNumer = TwS_TwrNumer AND TwV_MagNumer = Tws_MagNumer AND TwV_Data <= 567907200)) )
stan towarów na wszystkich magazynach na 31-12-2007 gdzie 567907200 to Sylwester 2007 w timestamp ...
XL 9.6 HF1 - nic tylko się pociąć...