Okno informacyjne podczas zatwierdzania dokumentów

Problemy i pomysły związane z funkcjonowaniem modułu Sprzedaż

Moderator: mikey

BusyBoy
Rola: Administrator CDN XL
Wersja: 2013.2

Re: Okno informacyjne podczas zatwierdzania dokumentów

Post autor: BusyBoy »

Dziękuje za pomoc... problem rozwiązany

john_doe
Rola: Inny

Post autor: john_doe »

jedno moje spostrzeżenie.

Tak jak napisał Elmiq - w momencie gdy chcemy zatwierdzić taki dokument, dostaniemy na twarz komunikat po zatwierdzeniu, którego należy raz jeszcze kliknąć dyskietkę -> wtedy dokument wyciągniemy z bufora

Jednak gdy będziemy chcieli zatwierdzić dokument z menu kontekstowego na liście dokumentów -> otrzymamy komunikat, po jego "zaOKejowaniu" dokument zostanie zatwierdzony.

Tak szczerze to w moim przypadku chciałbym aby nawet z tego poziomu zachowało się to tak samo jak w przypadku kiedy jesteśmy na dokumencie.

P.S. Jak w komunikacie przejść do nowej linii?

#CDN_1=UWAGA!!! <tutaj przejście do nowej linii> lorem ipsum lorem ipsum?/#

P.S. Jak z poziomu wyzwalacza dostać się do zalogowanego operatora?

elmiq

Post autor: elmiq »

Co do komunikatu to standardowo nową linię robisz poprzez + CHAR(13), bądź CHAR(10) (zależy od aplikacji). W teorii powinno działać, ale pewności nie mam, ponieważ nie mogę teraz sprawdzić.
Jeżeli chodzi o operatora, to skorzystaj z @@SPID, złącz się dzięki temu z CDN.Sesje, a dalej chyba nie muszę pisać :) Gdzieś już o tym wspominałem na forum, więc na pewno znajdziesz.

Pozdrawiam,
Mateusz
Mateusz Świerkosz

http://elmiq.blogspot.com/

BusyBoy
Wersja: 2013.2

Post autor: BusyBoy »

Trigger niestety robi "kocioł" ze stanami - generuje dwa razy dokumenty magazynowe - typu wydanie i przyjecie magazynowe...licencji na hydra nie mam...

Spytam inaczej czy jest jakiś inny sposób przez atrybuty, przez ustawienia na korcie kontrahenta, itp aby podczas wypisywania dokumentów np. FS fakturzysta dostałą komunikat np. drukuj 2 kopie faktury...

Dziękuje

Awatar użytkownika
STAY_PJE
Rola: Konsultant CDN XL
Kontakt:

Post autor: STAY_PJE »

Tak jest sposób. Ja obsługuję to przez komunikat na bazie przypomnienia. Trigger lub JOB wstawia rekord do tabeli cdn.zadania, co powoduje wyświetlenie się wybranym operatorom stosownego komunikatu. Wadą jest, że ten komunikat nie jest wyświetlany natychmiast, tylko w przeciągu kilkunastu sekund od jego utworzenia w bazie.

Monster
Wersja: 2016

Post autor: Monster »

Bardzo pomysłowe! Dzięki za podpowiedź, trzeba będzie poszukać gdzie komunikaty są schowane.

Awatar użytkownika
STAY_PJE
Kontakt:

Post autor: STAY_PJE »

Monster pisze:Bardzo pomysłowe! Dzięki za podpowiedź, trzeba będzie poszukać gdzie komunikaty są schowane.
Właśnie w tabeli CDN.Zadania.
Dobrze jest wprowadzić sobie jakieś zadanie z poziomu programu, następnie bazując na istniejącym rekordzie stworzyć swojego inserta.

ODPOWIEDZ