Okno informacyjne podczas zatwierdzania dokumentów
Moderator: mikey
Re: Okno informacyjne podczas zatwierdzania dokumentów
Dziękuje za pomoc... problem rozwiązany
jedno moje spostrzeżenie.
Tak jak napisał Elmiq - w momencie gdy chcemy zatwierdzić taki dokument, dostaniemy na twarz komunikat po zatwierdzeniu, którego należy raz jeszcze kliknąć dyskietkę -> wtedy dokument wyciągniemy z bufora
Jednak gdy będziemy chcieli zatwierdzić dokument z menu kontekstowego na liście dokumentów -> otrzymamy komunikat, po jego "zaOKejowaniu" dokument zostanie zatwierdzony.
Tak szczerze to w moim przypadku chciałbym aby nawet z tego poziomu zachowało się to tak samo jak w przypadku kiedy jesteśmy na dokumencie.
P.S. Jak w komunikacie przejść do nowej linii?
#CDN_1=UWAGA!!! <tutaj przejście do nowej linii> lorem ipsum lorem ipsum?/#
P.S. Jak z poziomu wyzwalacza dostać się do zalogowanego operatora?
Tak jak napisał Elmiq - w momencie gdy chcemy zatwierdzić taki dokument, dostaniemy na twarz komunikat po zatwierdzeniu, którego należy raz jeszcze kliknąć dyskietkę -> wtedy dokument wyciągniemy z bufora
Jednak gdy będziemy chcieli zatwierdzić dokument z menu kontekstowego na liście dokumentów -> otrzymamy komunikat, po jego "zaOKejowaniu" dokument zostanie zatwierdzony.
Tak szczerze to w moim przypadku chciałbym aby nawet z tego poziomu zachowało się to tak samo jak w przypadku kiedy jesteśmy na dokumencie.
P.S. Jak w komunikacie przejść do nowej linii?
#CDN_1=UWAGA!!! <tutaj przejście do nowej linii> lorem ipsum lorem ipsum?/#
P.S. Jak z poziomu wyzwalacza dostać się do zalogowanego operatora?
Co do komunikatu to standardowo nową linię robisz poprzez + CHAR(13), bądź CHAR(10) (zależy od aplikacji). W teorii powinno działać, ale pewności nie mam, ponieważ nie mogę teraz sprawdzić.
Jeżeli chodzi o operatora, to skorzystaj z @@SPID, złącz się dzięki temu z CDN.Sesje, a dalej chyba nie muszę pisać
Gdzieś już o tym wspominałem na forum, więc na pewno znajdziesz.
Pozdrawiam,
Mateusz
Jeżeli chodzi o operatora, to skorzystaj z @@SPID, złącz się dzięki temu z CDN.Sesje, a dalej chyba nie muszę pisać
Pozdrawiam,
Mateusz
Trigger niestety robi "kocioł" ze stanami - generuje dwa razy dokumenty magazynowe - typu wydanie i przyjecie magazynowe...licencji na hydra nie mam...
Spytam inaczej czy jest jakiś inny sposób przez atrybuty, przez ustawienia na korcie kontrahenta, itp aby podczas wypisywania dokumentów np. FS fakturzysta dostałą komunikat np. drukuj 2 kopie faktury...
Dziękuje
Spytam inaczej czy jest jakiś inny sposób przez atrybuty, przez ustawienia na korcie kontrahenta, itp aby podczas wypisywania dokumentów np. FS fakturzysta dostałą komunikat np. drukuj 2 kopie faktury...
Dziękuje
- STAY_PJE
- Rola: Konsultant CDN XL
- Kontakt:
Tak jest sposób. Ja obsługuję to przez komunikat na bazie przypomnienia. Trigger lub JOB wstawia rekord do tabeli cdn.zadania, co powoduje wyświetlenie się wybranym operatorom stosownego komunikatu. Wadą jest, że ten komunikat nie jest wyświetlany natychmiast, tylko w przeciągu kilkunastu sekund od jego utworzenia w bazie.
-
Monster
- Wersja: 2016
Bardzo pomysłowe! Dzięki za podpowiedź, trzeba będzie poszukać gdzie komunikaty są schowane.
- STAY_PJE
- Kontakt:
Właśnie w tabeli CDN.Zadania.Monster pisze:Bardzo pomysłowe! Dzięki za podpowiedź, trzeba będzie poszukać gdzie komunikaty są schowane.
Dobrze jest wprowadzić sobie jakieś zadanie z poziomu programu, następnie bazując na istniejącym rekordzie stworzyć swojego inserta.