Może ktoś spotkał się już z problemem, że zdarza się (raz na jakiś czas), że podczas korekty danych kontrahenta głównego (docelowy, płatnik - zostają bez zmian) w zakładce rejestr VAT brakuje rekordów dla „niewłaściwego” kontrahenta o wartości przeciwnej do wartości transakcji oraz dla kontrahenta „właściwego” o wartości zgodnej z wartością transakcji, które powinny potem znaleźć się w JPK?
Faktura przed korektą była już zaksięgowana, wydaje mi się, że problem musi być w konkretnym dokumencie FS, bo podobna korekta na innym robi wpisy w zakładce VAT.
Korekta danych na FS brak rekordów VAT
Moderator: mikey
Re: Korekta danych na FS brak rekordów VAT
Spotkałem się z tym.
Nie pamiętam jak to obszedłem ale może chodzić o to żeby zmienił się gid. Spróbuj przed korektą danych zmienić jakiś znak w podmiocie na który zmieniasz (dodaj spacje albo coś), żeby gid się zmienił i zobacz czy to da jakiś efekt.
Nie pamiętam jak to obszedłem ale może chodzić o to żeby zmienił się gid. Spróbuj przed korektą danych zmienić jakiś znak w podmiocie na który zmieniasz (dodaj spacje albo coś), żeby gid się zmienił i zobacz czy to da jakiś efekt.
--------------------------------
Pozdrawiam
WW
Pozdrawiam
WW
Re: Korekta danych na FS brak rekordów VAT
Poszło. Tylko teraz nie wiem, czy Twoja wskazówka pomogła, czy to, że zmieniłem kontrahenta na zakładce Ogólne odznaczając checka TAK w formatce zmiany kontrahenta, a potem zmiana na właściwego w zakładce Kontrahent.