Kopiowanie ZS bez wartości atrybutu

Problemy i pomysły związane z funkcjonowaniem modułu Sprzedaż

Moderator: mikey

Kris86
Posty: 29
Rejestracja: 09 wrz 2021, 18:27
Rola: Administrator CDN XL
Wersja: 2019

Kopiowanie ZS bez wartości atrybutu

Post autor: Kris86 »

Witam,
Kopiuje zamówienie sprzedaży (ZS) przez Ctrl+Insert, w którym atrybut (zakładka atrybuty) ma wartość.
Czy jest możliwość aby odbywało się to, bez przenoszenia tej wartości atrybutu do tej kopii ? Czyli jest robiona kopia nazwy klasy atrybutu ale bez wartości atrybutu.

p.s. Chyba że kopię ZS można zrobić w inny sposób ? Najlepiej w samym XL.

Dzięki

sebek
Posty: 173
Rejestracja: 16 sty 2012, 23:21
Rola: Konsultant CDN XL
Wersja: różne
Lokalizacja: Łódź/Częstochowa
Kontakt:

Re: Kopiowanie ZS bez wartości atrybutu

Post autor: sebek »

Witam,

Można napisać trigger, który w momencie insertowania atrybutu będzie czyścił jego wartość.
Podobną rzecz można zrobić poprzez Interfejs programistyczny jeśli posiadacie na niego licencje.

Pozdrawiam.
Sebek.

MateuszR
Posty: 92
Rejestracja: 29 kwie 2016, 10:13
Rola: Administrator CDN XL
Wersja: różne

Re: Kopiowanie ZS bez wartości atrybutu

Post autor: MateuszR »

Można użyć standardowego mechanizmu XLa do kopiowania atrybutów.

ODPOWIEDZ