Witam.
Czy ma ktoś może pomysł w jaki sposób ograniczyć listę inwentaryzacji do np. magazynów przyporządkowanych dla danego użytkownika. Do tej pory nie udało mi się zapanować nad tym aspektem na liście inwentaryzacji. Rezultat jest taki że każdy użytkownik widzi wszystkie inwentaryzacje i co gorsze może np. złośliwie edytować inwenturę innego oddziału/magazynu przez co druga strona nie może jej zamknąć. Jest to spory problem. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.
uprawnienia na liście inwentaryzacji
Moderator: mikey
Re: uprawnienia na liście inwentaryzacji
rzeczywiście da się widzieć inwentaryzacje dotyczące równiez nie swoich magazynów ale jeśli user nie ma prawa do danego magazynu to może sobie tylko dokumenty inwentaryzacyjne pooglądać - nie ma możliwości dokonywania zmian (sprawdziłem przed chwilą: zgłasza mi sie "brak praw...." nie miałem czasu sprawdzać czy ten komunikat nie mija sie z prawdą). Jesli komunikat nie klamie to znaczy ze wystarczy poustawiac dobrze dostęp do magazynów.
Re: uprawnienia na liście inwentaryzacji
Wszystko pięknie ładnie, faktycznie nie zatwierdzi dokumentu na nie swoim magazynie, ale może podnieść inwenturę i np. tak zostawić sesję np. złośliwie. Wówczas druga strona, która wykonuje tę inwenturę nie zamknie inwentury bo poprzedni użytkownik ją blokuje. Wiem, że normalny użytkownik tego nie zrobi, ale różni się zdarzają, wiem to z doświadczenia.
Jedynym rozwiązaniem jest ukrycie inwentur. Dzisiaj się dowiedziałem, iż jedynym rozwiązaniem jest założenie triggera na tabeli InwNagSesje, który sprawdzi czy użytkownik moze wejść do danej inwentury, jeżeli nie wywala komunikat i nie pozwoli nawet otworzyć. Jak uda mi się takiego triggera zbudować, to zamieszczę.
Jedynym rozwiązaniem jest ukrycie inwentur. Dzisiaj się dowiedziałem, iż jedynym rozwiązaniem jest założenie triggera na tabeli InwNagSesje, który sprawdzi czy użytkownik moze wejść do danej inwentury, jeżeli nie wywala komunikat i nie pozwoli nawet otworzyć. Jak uda mi się takiego triggera zbudować, to zamieszczę.