Wydruk z parametrem

Problemy i pomysły związane z funkcjonowaniem modułu Sprzedaż

Moderator: mikey

Gregorq
Rola: Inny
Wersja: 2015

Wydruk z parametrem

Post autor: Gregorq »

Dzień dobry,
zrobiłem sobie nowy własny wydruk dokumentu FSL oparty na systemowym.
Niestety przy wydruku system nie pyta mnie o to czy drukować jedną z dat - nie wyskakuje okno jak w zrzucie ekranu.
Gdzie można ustawić tego typu okno z parametrem? Szukam i nigdzie nie mogę znaleźć.....

pozdrawiam
Załączniki
Przechwytywanie.PNG
Przechwytywanie.PNG (9.33 KiB) Przejrzano 4848 razy

john_doe

Re: Wydruk z parametrem

Post autor: john_doe »

parametr definiujesz na zakładce "inne" w miejscu gdzie dodajesz nowy wydruk w XLu

Gregorq

Ok, widzę, ale ponieważ na wydruku standardowym to pole jest puste nie mogę się na nim wzorować...
Zaimportowałem brakujące parametry z Crystala (jest tam taka opcja) i mam coś takiego:

Kod: Zaznacz cały

@PAR ?@n-4.0|CDN_DrukDaty|CDN_DrukDaty: @? PAR@
Jednak wygląda jakby ten parametr nie był przekazywany do CR...
Co robię źle?

pozdr
GK

john_doe

Post autor: john_doe »

w tym polu daj prawym myszy i "wstaw deklarację parametru" przejdź przez kreator.
W CR dodaj nowy parametr z dokładnie taką samą nazwą.

Gregorq

Tak jest to zrobione. W wydruku był już ten parametr, bo wziąłem definicję dokumentu FSL z wydruków standardowych dostępnych w systemie.
Jednak wygląda na to jakby nie przekazywał wartości tego parametru do CRa albo CR go ignoruje.... hmmm... Nie mam pomysłu gdzie szukać nawet.

Awatar użytkownika
STAY_PJE
Rola: Konsultant CDN XL
Kontakt:

Post autor: STAY_PJE »

Po pierwsze: parametry definiujesz na poziomie wydruku Crystal. Dane w Crystal mają być zawężone do wartości określonych w Crystal parametrów.
Po drugie: Uruchamiając ten wydruk z poziomu XL-a pojawi się okienko do wprowadzenia parametrów określonych na poziomie Crystal. Aby to okienko ładnie wyglądało (aby było sformatowane zgodnie z parametrami definiowanymi w XL-u) na definicji tego wydruku w XL-a musisz zaimportować te parametry (ikona do importu parametrów) i następnie odpowiednio je sformatować.

ODPOWIEDZ