Dzień dobry,
zrobiłem sobie nowy własny wydruk dokumentu FSL oparty na systemowym.
Niestety przy wydruku system nie pyta mnie o to czy drukować jedną z dat - nie wyskakuje okno jak w zrzucie ekranu.
Gdzie można ustawić tego typu okno z parametrem? Szukam i nigdzie nie mogę znaleźć.....
pozdrawiam
Wydruk z parametrem
Moderator: mikey
Wydruk z parametrem
- Załączniki
-
- Przechwytywanie.PNG (9.33 KiB) Przejrzano 4848 razy
Re: Wydruk z parametrem
parametr definiujesz na zakładce "inne" w miejscu gdzie dodajesz nowy wydruk w XLu
Ok, widzę, ale ponieważ na wydruku standardowym to pole jest puste nie mogę się na nim wzorować...
Zaimportowałem brakujące parametry z Crystala (jest tam taka opcja) i mam coś takiego:
Jednak wygląda jakby ten parametr nie był przekazywany do CR...
Co robię źle?
pozdr
GK
Zaimportowałem brakujące parametry z Crystala (jest tam taka opcja) i mam coś takiego:
Kod: Zaznacz cały
@PAR ?@n-4.0|CDN_DrukDaty|CDN_DrukDaty: @? PAR@Co robię źle?
pozdr
GK
w tym polu daj prawym myszy i "wstaw deklarację parametru" przejdź przez kreator.
W CR dodaj nowy parametr z dokładnie taką samą nazwą.
W CR dodaj nowy parametr z dokładnie taką samą nazwą.
Tak jest to zrobione. W wydruku był już ten parametr, bo wziąłem definicję dokumentu FSL z wydruków standardowych dostępnych w systemie.
Jednak wygląda na to jakby nie przekazywał wartości tego parametru do CRa albo CR go ignoruje.... hmmm... Nie mam pomysłu gdzie szukać nawet.
Jednak wygląda na to jakby nie przekazywał wartości tego parametru do CRa albo CR go ignoruje.... hmmm... Nie mam pomysłu gdzie szukać nawet.
- STAY_PJE
- Rola: Konsultant CDN XL
- Kontakt:
Po pierwsze: parametry definiujesz na poziomie wydruku Crystal. Dane w Crystal mają być zawężone do wartości określonych w Crystal parametrów.
Po drugie: Uruchamiając ten wydruk z poziomu XL-a pojawi się okienko do wprowadzenia parametrów określonych na poziomie Crystal. Aby to okienko ładnie wyglądało (aby było sformatowane zgodnie z parametrami definiowanymi w XL-u) na definicji tego wydruku w XL-a musisz zaimportować te parametry (ikona do importu parametrów) i następnie odpowiednio je sformatować.
Po drugie: Uruchamiając ten wydruk z poziomu XL-a pojawi się okienko do wprowadzenia parametrów określonych na poziomie Crystal. Aby to okienko ładnie wyglądało (aby było sformatowane zgodnie z parametrami definiowanymi w XL-u) na definicji tego wydruku w XL-a musisz zaimportować te parametry (ikona do importu parametrów) i następnie odpowiednio je sformatować.