Hej,
Dzisiaj koleżanki z działu sprzedaży zgłosiły zachowanie systemu które według nich jest błędem. A ja w sumie nie wiem czy to działanie celowe czy błąd. Skłaniam się co prawda do ich opinii ale ciekaw jestem waszego zdania. Przejdźmy zatem do sprawy.
Otóż dzisiaj koleżanka zaznaczyła kilka dokumentów WZ do spięcia jako (S)FS i wszystko byłoby OK gdyby chwilę później nie zorientowała się że coś jej kwotowo nie gra i sprawdziła co spięła. Okazało się że zaznaczyła o jeden dokument WZ za dużo. No niby byłoby wszystko dobrze tylko ten "jeden dokument za dużo" był na innego kontrahenta. Czyli system pozwala spiąć do (S)FS dokumenty WZ różnych kontrahentów. Co wy na to powiecie? Założona funkcjonalność czy niewłaściwe zachowanie systemu? Wersja XL 7.1 HR2.
Kyniu
Funkcjonalność czy bug?
Moderator: mikey
- Meg
- Rola: Konsultant CDN XL
Re: Funkcjonalność czy bug?
Tak na szybko - bo nie pamiętam dokładnie :
XL pozwala na takie spięcie.
Aby wyeliminować takie błędy wystarczy mały filtr np. DOKUMENTY NIESPIĘTE DLA KONTRAHENTA.
Ja bym tego akurat nie nazwała bugiem tylko funkcjonalnością
W końcu kto inny może być odbiorcą towaru a kto inny płatnikiem..
XL pozwala na takie spięcie.
Aby wyeliminować takie błędy wystarczy mały filtr np. DOKUMENTY NIESPIĘTE DLA KONTRAHENTA.
Ja bym tego akurat nie nazwała bugiem tylko funkcjonalnością
______________________________________________________________________________________
Ekspert to ktoś, kto ma coraz większą wiedzę w coraz mniejszym zakresie, aż wreszcie wie absolutnie wszystko o niczym.
Ekspert to ktoś, kto ma coraz większą wiedzę w coraz mniejszym zakresie, aż wreszcie wie absolutnie wszystko o niczym.
Re: Funkcjonalność czy bug?
Program pozwala na to od zawsze.
Wyobraź sobie że jakis instalator bierze na siebie towar ze swoimi rabatami a później za ten towar płaci jego klient, i to on dostaje na siebie fakturę.
Wyobraź sobie że jakis instalator bierze na siebie towar ze swoimi rabatami a później za ten towar płaci jego klient, i to on dostaje na siebie fakturę.