Witam,
istnieje możliwość dodania nowego pracownika (nie operatora) poprzez API Optimy?
Szukałem w dokumentacji, ale jest tak beznadziejnie napisana że szkoda gadać.
Próbował ktoś już dodawać nowego pracownika poprzez API? Chodzi mi tutaj o kadry i płace.
Pozdrawiam
Łukasz
Optima API
Moderator: mikey
Re: Optima API
Witam,
Używam tego w jednym z projektów stworzyłem formularz .Net i on dopisuje dane do Optimy poprzez procedurę:
W 100% powinno wystarczyć 
Używam tego w jednym z projektów stworzyłem formularz .Net i on dopisuje dane do Optimy poprzez procedurę:
Kod: Zaznacz cały
[CDN].[ImportPrac] ____
Pozdrawiam,
Rafał
Pozdrawiam,
Rafał
Re: Optima API
Ok, przetestuję to 
A wiesz może jak do tego pracownika dodać jeszcze kalendarz dla równoważnego czasu pracy?
Bo przykładowo mam tak:
Lipiec: 23 dni pracujące = 184 godziny
Jednak mam taki przypadek, że pracownicy mają harmonogram: 4 dni pracujące, 2 dni wolnego i w lipcu wychodzi mi 168 godzin pracujących.
Masz może jakiś pomysł, aby zrobić konstruktor kalendarza, aby robił taki czas pracy jaki jest w przepisach dozwolony?
A wiesz może jak do tego pracownika dodać jeszcze kalendarz dla równoważnego czasu pracy?
Bo przykładowo mam tak:
Lipiec: 23 dni pracujące = 184 godziny
Jednak mam taki przypadek, że pracownicy mają harmonogram: 4 dni pracujące, 2 dni wolnego i w lipcu wychodzi mi 168 godzin pracujących.
Masz może jakiś pomysł, aby zrobić konstruktor kalendarza, aby robił taki czas pracy jaki jest w przepisach dozwolony?