Integracja z CDN XL

Tematy związane z rozwojem CDN XL, opinie, pochwały, narzekania i inne elementy nie związane z konkretnymi modułami systemu

Moderator: mikey

hast
Rola: Administrator CDN XL
Wersja: 5.0

Integracja z CDN XL

Post autor: hast »

Witam,
Na chwile obecna stosujemy w firmie rozwiazanie CDN XL + Sysklass (zarzadznie produkcja)
Z roznych przyczyn taka kombinacja nie moze dalej u nas funkcjonowac. Poszukuje oprogramowania do zarzadzania produkcja na miejsce obecnie wykorzystywanego systemu Sysklass. Nie, modul produkcji stosowany w najnowszej wersji CDN XL jest krokiem w dobrym kierunku ale nadal to zdecydowanie za malo. Dlatego szukamy innej aplikacji do w/w integracji.
Czy ktos zetknol sie z podobnym zagadnieniem i ma jakies propozycje?

Awatar użytkownika
wojtek
Wersja: 9.8

Re: Integracja z CDN XL

Post autor: wojtek »

Witam

Ja również stosuje w swojej firmie kombinację CDNXL oraz SYSKLASS. To dość dobre rozwiązanie i całkiem nieźle SYSKLASS integruje się z CDNXL.
Nie słyszałem o innych rozwiązaniach integracji produkcji z systemem CDNXL. Pewnie by się znalazł jakiś producent ale pewnie koszt takiego wdrożenia byłby ogromny.
Tak na marginesie jak możesz zdradzić to czemu chcesz zrezygnować z SYSKLASSA

pozdrawiam
Wojtek

TajemniczyDonPedro
Rola: Konsultant CDN XL

Post autor: TajemniczyDonPedro »

Jest oprogramowanie do zarządzania produkcją napisane pod XL. Więcej szczegółów na PRV

Awatar użytkownika
pores
Rola: Inny
Wersja: 2023
Kontakt:

Post autor: pores »

wojtek pisze:Witam
[...] Pewnie by się znalazł jakiś producent ale pewnie koszt takiego wdrożenia byłby ogromny. [...]
Wojtek
Koszt rowiązania dedykowanego wcale nie musi byc ogromny (nie ogromniejszy niż zakup i wdrożenie modułu Produkcja CDNXL).
Mamy kilka takich rozwiązań w firmach produkcyjnych.
pozdrawiam

stefan poręba
http://www.dobrafarma.pl

hast
Wersja: 5.0

Post autor: hast »

wojtek pisze:Witam

Ja również stosuje w swojej firmie kombinację CDNXL oraz SYSKLASS. To dość dobre rozwiązanie i całkiem nieźle SYSKLASS integruje się z CDNXL.
Nie słyszałem o innych rozwiązaniach integracji produkcji z systemem CDNXL. Pewnie by się znalazł jakiś producent ale pewnie koszt takiego wdrożenia byłby ogromny.
Tak na marginesie jak możesz zdradzić to czemu chcesz zrezygnować z SYSKLASSA

pozdrawiam
Wojtek
Powodow jest kilka przy czym 2 istotne.
O ile sie orientuje jest tylko jeden integrator tego rozwiazania w polsce (KSI). Spor na poziomie zarzadu uniemozliwia dalsza wspolprace z ta firma.
Jezeli ktos zna innego integratora Sysklass + CDN XL ktory chcialby podjac sie opieki technicznej oraz podniesienia wersji to prosze o kontakt.
Dwa iz wersja sysklass'a ktora posiadamy umozliwia jedynie dosc ograniczone planowanie tylko kilku wybranych gniazd. Znaczna czesc gniazd jest planowana .. recznie.

Niestety modul produkcji w CDN'ie to jeszcze funkcjonalnie nie to co powinienm miec system do zarzadzania produkcja, stad koniecznosc poszukiwan innego systemu do zarzadzania produkcja. CDN XL do reszty zastosowan sprawdza sie calkiem przyzwoicie wiec nie ma woli aby z niego rezygnowac. Bolaczka jest nieprawidlowa konfiuracja sysklass'a oraz spor z firma wdrazajaca.

hundzik
Wersja: 9.6.1

Post autor: hundzik »

no to skromnie podpowiem - skontaktuj sie z kolega Pores na prv - jestem pewny ze moze ci zlozyc dobra oferte.

ODPOWIEDZ