Witam,
Mam propozycję, aby znalezione błędy/niedoróbki interfejsu CDNXL wpisywać w jednym wątku.
Na dobry początek funkcjonalność pola Czas dostawy w formatce Dostawca towaru:
CDNXL 8.0 HR2 HF2
Czy Ktoś z Państwa próbował wprowadzać w zakładce Kontrahenci Dostawcy KT w pole Czas dostawy wartość np. 30 dni?
Proszę spróbować:
przechodzimy tabulatorem z pola Data do pola Czas dostawy
zaznacza się całe pole z wartością 0 (zero)
wpisuję 30 i... koszmar się zaczyna bo wpisane jest 300
naciskam Backspace, żeby skasować jedno zero, ale zamiast kasować zero kursor przesuwa się w lewo i zmienia wartości pod kursorem na 0 nie kasując ilości zer
naciskam Delete, ale zamiast kasowania wartości kursor przesuwa się w prawo zmieniając wartości pod kursorem na zero, następnie przesuwa się pod napisem "dni" i dociera do końca pola - bałem się, że wyjdzie poza pole, ale nie pokonał krawędzi pola, uff...
po wielu kolejnych zabiegach i zabawie klawiszami Backspace i Delete udaje się w końcu doprowadzić do uzyskania żądanej wartości 30 w polu Czas dostawy
czas trwania koszmaru: 10-15s
Dupsy interfejsu CDNXL
Moderator: mikey
-
krzysieksarna
- Rola: Konsultant CDN XL
- Kontakt:
Re: Dupsy interfejsu CDNXL
Najprościej sobie poradzić taką kontrolką naciskają TAB i Shit-TAB, po drugim wejściu do pola, gdy cała jego zawartość jest zaznaczona naciśnięcie np. cyfry 1 skutkuje rzeczywiście wpisaniem jedynki na nie jedynki z doklejonymi zerami po prawej stronie. Swoją drogą nie ma tego problemu w polach z liczbą calkowitą gdzie nie ma dopisku dzień. Przez ten wątpliwej potrzeby dodatek edycja pola rzeczywiście się pierdaczy.
Krzysiek Sarna
http://www.infortes.pl
http://www.infortes.pl
Re: Dupsy interfejsu CDNXL
Thx.
Dostałem też podpowiedź z innego źródła, żeby po wejściu do tego pola przez Tab, w momencie kiedy całe pole jest zaznaczone nacisnąć dwa razy klawisz Delete i dopiero wpisać wartość.
Faktycznie to działa - może innym też pomoże.
Dostałem też podpowiedź z innego źródła, żeby po wejściu do tego pola przez Tab, w momencie kiedy całe pole jest zaznaczone nacisnąć dwa razy klawisz Delete i dopiero wpisać wartość.
Faktycznie to działa - może innym też pomoże.
macz