Kolejność skryptów w konwersji 2025.1.3 ?
Moderator: mikey
Kolejność skryptów w konwersji 2025.1.3 ?
Kolejność uruchamiania skryptów jest ważna, jako pierwszy należy wykonać skrypt:
KSeF_Dane3_Pomocnicze.sql.
co jeżeli kolejność nie została zachowane można odpalić ponownie KSeF_Dane3_Pomocnicze.sql ?
co jeżeli kolejność nie została zachowane można odpalić ponownie KSeF_Dane3_Pomocnicze.sql ?
Re: Kolejność skryptów w konwersji 2025.1.3 ?
a co on robi ? jeszcze nie instalowałem HF.
--------------------------------
Pozdrawiam
WW
Pozdrawiam
WW
Ale to nie sam HF, ale łatka do HF 3 
Teoretycznie można całość jeszcze raz odpalić, ale sam jeszcze nei sprawdzałem tego tematu.
Teoretycznie można całość jeszcze raz odpalić, ale sam jeszcze nei sprawdzałem tego tematu.
tak, łatka ok ale dostałem również pliki .dll
Udostępnione pliki (.dll) należy wgrać/podmienić w katalogu instalacyjnym wersji Comarch ERP XL 2025.1.3 z
zachowaniem struktury katalogów. Pliki (dll) z folderu KSEF należy wgrać do folderu KSEF w katalogu z ERP XL.
wgrane, razem ze skryptami i odpaleniem rejestr.bat
a po konwersji nie działa wizualizacja faktury z KSeF ?
Udostępnione pliki (.dll) należy wgrać/podmienić w katalogu instalacyjnym wersji Comarch ERP XL 2025.1.3 z
zachowaniem struktury katalogów. Pliki (dll) z folderu KSEF należy wgrać do folderu KSEF w katalogu z ERP XL.
wgrane, razem ze skryptami i odpaleniem rejestr.bat
a po konwersji nie działa wizualizacja faktury z KSeF ?
to jest więcej tych skryptów ? o jakiej kolejności mowa ? sql -> bat ?
Pozdrawiam
WW
Pozdrawiam
WW
Skrypty: KseF_Dane3.sql, KSeF_Dane3_Pomocnicze.sql należy wykonać na bazie danych dla Comarch ERP XL
2025.1.3. Kolejność uruchamiania skryptów jest ważna, jako pierwszy należy wykonać skrypt:
Skrypty: KseF_Dane3.sql, KSeF_Dane3_Pomocnicze.sql należy wykonać na bazie danych dla Comarch ERP XL
2025.1.3. Kolejność uruchamiania skryptów jest ważna, jako pierwszy należy wykonać skrypt:
Teraz jasne. Wygląda na to, że pomocniczy .sql to nowa funkcja lub procedura, z której korzysta nowy Ksef_Dane3 i w przypadku jej braku wywali błąd. Dlatego kolejność jest istotna. albo robi drop/create definicji typów tabelarycznych dla ksef_dane3
Pozdrawiam
WW
Pozdrawiam
WW
Ok, ale rozumiem że w takim wypadku można zawsze ponownie odpalić we właściwej kolejności ?
spokojnie.
Pozdrawiam
WW
Pozdrawiam
WW