Comarch ERP na Facebook

Tematy związane z rozwojem CDN XL, opinie, pochwały, narzekania i inne elementy nie związane z konkretnymi modułami systemu

Moderator: mikey

Awatar użytkownika
glaz
Rola: Administrator CDN XL
Wersja: 2023

Re: Comarch ERP na Facebook

Post autor: glaz »

Yuber pisze:Cóż... wiele niepotrzebnej pracy i problemów zaoszczędziłby dostęp do Track'a a tak mamy kolejny blok reklamowy....
To może każdą paczkę 10 naprawionych/zgłoszonych błędów automatem z traka na fb ?

Żartowałem.
! (CDN XL and ERP XL) = ?

Yuber
Wersja: 2016

Post autor: Yuber »

glaz pisze:To może każdą paczkę 10 naprawionych/zgłoszonych błędów automatem z traka na fb ?
... nie głupi pomysł ...;P

krzysieksarna
Rola: Konsultant CDN XL
Kontakt:

Post autor: krzysieksarna »

Bardzo Ciekawe pomysły, ale mało realne. Zastanówcie się czy Wasz szef zgodziłby się na to aby strony internetowe Waszych firm rozbudować o Zakładkę: Dziesięc naszych największych wtop z ubiegłego tygiodnia. Zapraszmy serdecznie.

Awatar użytkownika
glaz
Wersja: 2023

Post autor: glaz »

krzysieksarna pisze:Bardzo Ciekawe pomysły, ale mało realne. Zastanówcie się czy Wasz szef zgodziłby się na to aby strony internetowe Waszych firm rozbudować o Zakładkę: Dziesięc naszych największych wtop z ubiegłego tygiodnia. Zapraszmy serdecznie.
Największe wtopy, może oprócz zupełnie dyskryminujących, można przekuć na sukces tworząc np. system w którym są naprawiane w ciągu godzin od zgłoszenia. Rzecz jasna nie dotyczy to sytuacji w której zgłoszenie sugeruje, że programiści nie potrafią zapanować nad regresją błędów w kolejnych wersjach, czy wręcz sugerujących, że nie panują nad środowiskiem w którym tworzą aplikację, czy też wręcz śmiesznych, że nie potrafią wykorzystać jego potencjału (SQL Server 2000/2005). Założenia projektowe pomińmy milczeniem.
No tak. Faktycznie w przypadku C. pomysł z eksportem traka CDN XL na fb jest niedorzeczny ;-)
! (CDN XL and ERP XL) = ?

krzysieksarna
Rola: Konsultant CDN XL
Kontakt:

Post autor: krzysieksarna »

glaz pisze:
krzysieksarna pisze:Bardzo Ciekawe pomysły, ale mało realne. Zastanówcie się czy Wasz szef zgodziłby się na to aby strony internetowe Waszych firm rozbudować o Zakładkę: Dziesięc naszych największych wtop z ubiegłego tygiodnia. Zapraszmy serdecznie.
No tak. Faktycznie w przypadku C. pomysł z eksportem traka CDN XL na fb jest niedorzeczny ;-)

Ale czy jesteś przekonany, że Twój szef w taki sposób chciałby Twoje wtopy przekuwać w sukcesy swojej firmy? Żaden szef by tego nie chciał, wierz mi. Twój partner ma dostęp do tracka, na pewno Ci pomoże.
Krzysiek Sarna
http://www.infortes.pl

Yuber
Wersja: 2016

Post autor: Yuber »

Cóż do tej pory wychwalali się sukcesami więc mogą się pochwalić co zbroili..... Niech go dadzą gdziekolwiek i w jakiejkolwiek postaci byle dali. Po ostatnim moim zgłoszeniu dostałem linka od asysty do strony gdzie umieszczone jest zgłoszenie o podobnej tematyce ale niestety nie mam do niego dostępu.... więc po co gość daje mi odsyłacz do opisu problemu skoro go nie mogę zobaczyć. Tłukę maile do gościa po to żeby dowiedzieć się w n-tym mailu, że takie coś już zgłoszone. Mogę siedzieć i odkrywać problemy w programie tylko po co skoro ktoś już to zrobił. Wg mnie lepszym modelem współpracy byłby dostęp ludzi pracujących przy administrowaniu tym systemem do serwisu gdzie nie tylko można zgłosić poprawkę do programu czy błąd ale też zobaczyć co odkryli inni. Wtedy może część ludzi miała by lepszą opinię o producencie.
Żaden szef nie chciałby porażek na fb i rozumiem że fb to tez okno na świat dla firmy. To sprawy marketingowe więc nie moja brocha. Szkoda tylko że czasami współpraca producent-partner-klient nie ma nic wspólnego z profesjonalizmem a bardzie przypomina spychotechnikę.

Kyniu

Post autor: Kyniu »

comarcherp pisze:Szanowni Państwo,

moim celem było poinformowanie użytkowników tego forum, iż uruchomiliśmy kolejne narzędzie, z którego mogą czerpać bieżące informacje o tym co dzieje się w sektorze Comarch ERP. Chcemy być tak gdzie nasi Klienci, stąd wybór padł również na serwis Facebook.

Pozdrawiam,
Łukasz Majewski
To symptomatyczne że nie zaoponował Pan w kwestii tego gdzie macie klientów.
No ale przynajmniej jest to uczciwe postawienie sprawy.

Kyniu

Kyniu

Post autor: Kyniu »

Prawie każda firma programistyczna (światowa) przyznaje się oficjalnie do błędów w sofcie i jawnie je publikuje, podając zarówno tymczasowe rozwiązanie (obejście) problemu jak i podając kiedy i w jakiej wersji oprogramowania usterkę poprawi. I jakoś tragedii nie ma bo każdy zdaje sobie sprawę że soft piszą ludzie a ci jak wiadomo z natury są omylni. Wizerunek firmy buduje się nie zaprzeczając kłopotom tylko tym jak się te kłopoty rozwiązuje.

Kyniu

Awatar użytkownika
S0Cool
Wersja: 2018

Post autor: S0Cool »

Witamy na Facebooku marketing Comarchu. Nie dołączam się do utyskiwań P.T. Kolegów z Forum, bo uważam system CDNXL za zupełnie przyzwoity w temacie niezawodności i funkcjonalności. Oczywiście widzę jego wady i wiem, że mógłby być lepszy, a może nawet dużo lepszy. Czego nam, forumowiczom i Wam, producentom życzę.
A w temacie poprawiania błędów - spróbujcie coś zgłosić do Microsoftu i poczekać na reakcję :)
Chociaż to może nie jest dobry przykład, powinno się przecież równać do najlepszych.

Pragnę jednak zauważyć, że zmianą polityki licencjonowania modułów od wersji 9.0 strzeliliście sobie w kolano. Czyby w kryzysie profesorowi F. brakło kasy i zażądał od marketingu sposobu na wzrost przychodów z licencji bez ponoszenia kosztów? Przepraszam za szczerość, ale tak to "z dołu" wygląda.
Będę rekomendował mojemu zarządowi zaprzestanie płacenia corocznego haraczu. Przeżyjemy bez tych nowych super funkcji, wystarczą nam stare błędy, które wiemy jak omijać.

P.S.
I wciąż jestem fanem nieistniejącego (jeszcze) przycisku "Nie lubię tego".
Niniejszy podpis był testowany na zwierzętach.
Nie rozumiały go.

ODPOWIEDZ