Rynek pracy dla konsultantow, adminow CDN XL

Tematy związane z rozwojem CDN XL, opinie, pochwały, narzekania i inne elementy nie związane z konkretnymi modułami systemu

Moderator: mikey

maginot
Rola: Konsultant CDN XL

Rynek pracy dla konsultantow, adminow CDN XL

Post autor: maginot »

Jaki wg Was jest obecnie rynek pracy dla osob znajacych CDN XL?
Czy latwo lub trudno jest aktualnie pozyskac taka osobe z doswiadczeniem? Moze warto zainewstowac w 'zielona' osobe jesli chodzi o uzytkowanie CDN XL i ERP w ogole?
Sam jestem osoba, ktora pracuje z CDN XL od roku i wiem ze czas przyuczenia takiej osoby to dla pracodawcy inwestycja.

Nie pytam ze wzgledu na poszukiwanie pracy, ale jakos niezauwazylem ofert pracy dot. tego systemu - zwyczajnie warto wiedziec 'co w trawie piszczy'.

Pozdrawiam,
M.
Kyniu
Rola: Administrator CDN XL

Re: Rynek pracy dla konsultantow, adminow CDN XL

Post autor: Kyniu »

maginot pisze:Jaki wg Was jest obecnie rynek pracy dla osob znajacych CDN XL?
Może się mylę ale IMHO jest znikomy tudzież żadny. U nas pracodawcy średnio (i to z dużą dozą optymizmu) podchodzą do wiedzy i doświadczenia pracowników. Dzisiaj ten, jutro inny, wsio im rawno.

Kyniu
Yuber
Rola: Administrator CDN XL
Wersja: 2016

Post autor: Yuber »

Zgadzam się. Wolą zatrudnić studenta którego w razie czego się przyciśnie i ten się poduczy. Znam to z autopsji.
maginot
Rola: Konsultant CDN XL

Post autor: maginot »

Ja uslyszalem przy okazji jednej z rozmow od swojego szefa jakis miesiac temu, ze pozyskanie z rynku osoby doswiadocznej w CDN XL jest trudne i kosztowne a szukanie kogos, kto sie bedzie uczyl od zera to w tej chwili strata czasu i pieniedzy (rok temu razem ze mna przyjal do firmy jeszcze 2 osoby - rowniez bez znajomosci CDN). Ale to punkt widzenia szefa/wlasciciela.

pozdr
m.
ODPOWIEDZ