Szkoleniam, Warsztaty Comarch'u

Tematy związane z rozwojem CDN XL, opinie, pochwały, narzekania i inne elementy nie związane z konkretnymi modułami systemu

Moderator: mikey

Awatar użytkownika
kipst
Rola: Administrator CDN XL

Szkoleniam, Warsztaty Comarch'u

Post autor: kipst »

Czy ktoś z was uczestniczył np. w warsztatach dla klientów pt. "Administrowanie systemem CDN XL ..." ? Koszt 400zł, niewiem tylko jaki jest poziom tych szkoleń. Czy np. na tym forum już nie padło więcej niż bym tam się dowiedział :) Mam wrażenie, że czasem brakuje znajomości takich podstaw i może to szkolenie by tą wiedzę uzupełniło ... :roll:

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
TrunX
Rola: Konsultant CDN XL

Re: Szkoleniam, Warsztaty Comarch'u

Post autor: TrunX »

Nie znam tego szkolenia od strony merytorycznej, ale też rzadko kiedy takie szkolenia trzymają się ściśle programu. Najważniejsze jest to, że masz szansę zadać dowolne pytania i nawet uzyskać na nie odpowiedzi :) Złapanie kontaktów z innymi zainteresowanymi adminami jest też nie bez znaczenia. I zawsze możesz im sprzedać info o tym forum ;)

Pozdrawiam

TrunX

Robert666
Wersja: 9.0 HR1

Post autor: Robert666 »

witam..
Ja uczestniczyłem.... Było to jedno z pierwszych szkoleń (panował wtedy bodajże XL 4.0). Szkolenie było bardzo ogólne, na większość pytań nie uzyskaliśmy odpowiedzi. Tzn. uzyskaliśmy jedną - proszę kontaktować się z partnerem/asysta... Wg. programu niewiele uległo zmianie....

A swoją drogą.... Ciekawe kiedy wreszcie Com...ch uruchomi szkolenia dla EndUserów z tematami jak dla Partnerów ??
XL 9.6 HF1 - nic tylko się pociąć...

Kyniu

Post autor: Kyniu »

Robert666 pisze:A swoją drogą.... Ciekawe kiedy wreszcie Com...ch uruchomi szkolenia dla EndUserów z tematami jak dla Partnerów ??
Zapewne nigdy. I zapewne taka polityka jest prowadzona na wyraźne życzenie partnerów.

Kyniu

Awatar użytkownika
kipst

Post autor: kipst »

Oferta szkoleń dla klientów kiepska, dokumentacja bez przykładowych przypadków użycia.. nic tylko zacząć męczyć partnera o pomoc :) A właściwie jak to jest z interwencja partnera wdrażającego? Za każdą usługę należy mu płacić? Czy jest to wliczone w ramach wykupionej Asysty.

Awatar użytkownika
Meg
Rola: Konsultant CDN XL

Post autor: Meg »

kipst pisze:Oferta szkoleń dla klientów kiepska, dokumentacja bez przykładowych przypadków użycia.. nic tylko zacząć męczyć partnera o pomoc :) A właściwie jak to jest z interwencja partnera wdrażającego? Za każdą usługę należy mu płacić? Czy jest to wliczone w ramach wykupionej Asysty.
Wydaje mi się, ze zależy to od konstrukcji umowy.. Bo przykładowo może to być np. ryczałt za asystę, albo wyceniona godzina asysty, albo inne warianty, albo ich kombinacje :)
Z wałsnego doświadczenia wiem, ze jak klienci dzwonią z duperelami (nie znalazłam innego określenia na to zjawisko:) )to sie ich załatwia od razu i bezpłatnie - dopiero jak się zdarzy coś większego, np. na minimum godzinę pracy - wtedy zwykle jest to wyceniane.
______________________________________________________________________________________
Ekspert to ktoś, kto ma coraz większą wiedzę w coraz mniejszym zakresie, aż wreszcie wie absolutnie wszystko o niczym.

Robert666
Wersja: 9.0 HR1

Post autor: Robert666 »

Meg pisze: Wydaje mi się, ze zależy to od konstrukcji umowy.. Bo przykładowo może to być np. ryczałt za asystę, albo wyceniona godzina asysty, albo inne warianty, albo ich kombinacje :)
Z wałsnego doświadczenia wiem, ze jak klienci dzwonią z duperelami (nie znalazłam innego określenia na to zjawisko:) )to sie ich załatwia od razu i bezpłatnie - dopiero jak się zdarzy coś większego, np. na minimum godzinę pracy - wtedy zwykle jest to wyceniane.

A może dlatego dzwonią z duperelami bo nie mogą się podszkolić ?? Chwała Ci za to, że załatwiasz to bezpłatnie, ale po 1543 telefonie o pierdołę można mieć dość...

Kiedyś "załapałem" się na szkolenia dla Partnerów, gdzieś mam jeszcze certyfikaty. Osobiście uważam, że kilka z nich np.
Warsztaty Autoryzacyjne CDN XL – Techniczne
Warsztaty Autoryzacyjne CDN XL – Ksiegowe
Warsztaty Autoryzacyjne CDN XL – Logistyczne
można by spokojnie udostępnić klientom. Najlepiej 2-3 miesiące po wdrożeniu... System i tak jest jeszcze na gwarancji, więc Partner/wdrożeniowiec powinien go nadzorować, ale klient wiele rzeczy będzie mógł już zrobić sam i w jakiś sposób umiałby sie w "znaleźć" w XL-u...

Szczególnie zalecałbym Warsztaty Autoryzacyjne CDN XL – Ksiegowe dla HauptKsięgowych ;) lub administratorów księgowych (niektóre firmy maja i takich pracowników).

A swoją drogą.....Może warto "trzasnąć" petycje w tej sprawie do Com...ch ????
XL 9.6 HF1 - nic tylko się pociąć...

marceynowa
Wersja: 2022

Post autor: marceynowa »

powodzenia z petycją :o

ODPOWIEDZ