Kolumna limit kredytowy

Zapytania SQL, widoki, Crystal, definicje filtrów, szybkich raportów, wydruków, API, Hydra, .NET

Moderator: mikey

kamlot15
Posty: 11
Rejestracja: 10 sie 2020, 08:57
Rola: Administrator CDN XL
Wersja: 8.0

Kolumna limit kredytowy

Post autor: kamlot15 »

Cześć,

Potrzebowałbym wyciągnąć kolumnę "limit kredytowy" z karty KTH na liście KTH wg. Akronimu. (aby kwota limitu była wyświetlana w kolumnie)

praiser
Posty: 211
Rejestracja: 02 lip 2014, 12:22
Rola: Handlowiec CDN XL
Wersja: 2019

Re: Kolumna limit kredytowy

Post autor: praiser »

Zakładając, że klient ma tylko jeden limit, złotówkowy to jak poniżej. W przeciwnym razie trzeba by rozbudować zapytanie i porównać np. do rozliczeń dewizowych względem waluty oraz terminów limitów (jeżeli ma np. w PLN więcej niż jeden limit)

Kod: Zaznacz cały

select KLK_MaxLimitWart from CDN.KntKarty 
left join cdn.KntLimityK on Knt_GidNUmer=KlK_KntNumer
where KlK_Waluta='PLN' and {filtrsql}

kamlot15
Posty: 11
Rejestracja: 10 sie 2020, 08:57
Rola: Administrator CDN XL
Wersja: 8.0

Re: Kolumna limit kredytowy

Post autor: kamlot15 »

Dzięki, a jakbym chciał dodać jeszcze kolejną kolumnę z wykorzystaniem limitu kredytowego?

praiser
Posty: 211
Rejestracja: 02 lip 2014, 12:22
Rola: Handlowiec CDN XL
Wersja: 2019

Re: Kolumna limit kredytowy

Post autor: praiser »

Wykorzystanie limitu to będzie całe saldo z preliminarza np. z użyciem CDN.PreliminarzView, zatem nie polecam tego jako kolumny . Przy dużej ilości kontrahentów obliczenie salda dla każdego klienta zajmie trochę czasu i lista kontrahentów będzie trudna do operowania.

Chyba, że jest gdzieś tabela która przechowuje aktualne saldo klienta. To ktoś znający strukturę tabel i XL musi się wypowiedzieć.

Lilpri
Posty: 47
Rejestracja: 13 maja 2019, 11:04
Rola: Administrator CDN XL
Wersja: różne

Re: Kolumna limit kredytowy

Post autor: Lilpri »

Chyba najlepiej wywoływać funkcje cdn.sumawartoscikredytukontrahenta

praiser
Posty: 211
Rejestracja: 02 lip 2014, 12:22
Rola: Handlowiec CDN XL
Wersja: 2019

Re: Kolumna limit kredytowy

Post autor: praiser »

fajna funkcja i szybka. dzięki za podpowiedź. zdecydowanie korzystniejsza niż pisanie logiki dla preliminarzview

ODPOWIEDZ