kontynuuję moje podboje w XL'u i napotkałem kolejny problem. Postawiłem sobie service do obsługi api, dodaje dokumenty, pozycje itp. Ogólnie sobie to działa, jednak dzisiaj doszedłem do metody XLDodajLinieOpisu i nie mam pojęcia o jakie ID chodzi w tej metodzie...
Temat na forum tylko jeden na ten temat, chyba z 2012.
Ma ktoś może jakiś przykład jak dodać taki opis ? Czego dokładnie ID powinienem podać, próbowałem GID z tworzonego FZ oraz dokumentheader nowego dokumentu.
Dodatkowo teraz wrzuciłem sobie te rzeczy bezpośrednio do bazy zwykłym INSERTEM - z Waszego doświadczenia, bardzo jest to głupi pomysł z mojej strony ? Zakładam, że interesują mnie 3 tabele OpisWymElem, OpisWymNag, OpisWymSElem - mogę coś bardzo napsuć ? Przeglądając inne pozycje dodane przez księgową w sposób ręczny muszę mieć wpisy w powyższych tabelach aby księgowała miała wszystko czego potrzebuje, więc XLDodajLinieOpisu to chyba dopiero początek problemów z tym opisem analitycznym przez API
Każde info na wagę złota
//edit - zwykłym insertem do 3 powyższych tabel działa tak jak bym chciał, ale nie wiem czy nie jest to gdzieś dodatkowo wiązane i nie ma wpływu na działanie XL'a długofalowo.