Próbuję dodać kolumnę PCN w widoku pozycji (zakładka ogólne) dokumentu WZE - i jak się można domyślić nie wychodzi mi to. Czy ktoś z was mógłby mi podpowiedzieć jak się odwołać do tego pola z konkretnej pozycji ? Bo na wariata dałem select Twr_PCN as PCN from cdn.TwrKarty i mi wyrzuca PCN, tylko ciągle jeden i ten sam Rozumiem, że muszę jeszcze jakieś where dać, ale do czego się odwoływać ? Bez dokumentacji sobie nie radzę.
Niepolityczne pytanie czy ktos może udostępnić jakiś biuletyn, w którym tworzenie kolumn jest opisane ? Znalazłem coś takiego do opitimy - tam zresztą z tego co widze w kreatorku są pokazane dostępne kolumny dla danego widoku - jest coś takiego dla XLa ?
Tak, wiem, ale jednak wyrównanie widoku w osobnej kolumnie jest wygodniejsze dla usera.
W przypadku gdy istnieje konieczność dodania kilku kolumn każdej po kolei jest to męczące...
Marek Michałowski www.tecado.pl
ERP/WMS/SFA
POZNAŃ - WRZEŚNIA
Rodzi mi się również pytanie - jak z wydajnością, skoro robią się odzielne zapytania do bazy dla każdej kolumny? Ciekawe jak sobie poradzili w Comarchu w tej kwestii? Takich kolumn można teoretycznie dodać wiele.