Witam wszystkich
Mam wydruk z elementami kolorowymi (logo, tekst). Wybieram drukarkę, ustawiam tryb czarno-biały a mimo to drukuje w kolorze.
Drukarka HP:
Jeśli na drukarce w windows-ie w preferencjach drukowania i domyślnych ustawienia drukowania ustawię tryb czarno-biały to CDN wydrukuje na czarno-biało.
Drukarka Ricoh
Zmiana ustawień drukarki pod widnows-em nic nie zmiena - drukuje zawsze w kolorze
Nie pomogło również przeinstalowanie CRXI bez SP.
UWAGA: Problem występuje tylko przy wydruku bezpośrednim na drukarkę, natomiast jeśli najpierw wybiorę podgląd na ekran a później drukuj to drukuje poprawnie.
Miał ktoś taki problem????
Moje wersje: Comarch ERP XL 2013.5.3, windowsy: XP, 7, 10
Problem z wydrukiem w trybie czarno-białym
Moderator: mikey
Re: Problem z wydrukiem w trybie czarno-białym
Mam podobny przypadek.
Zmieniałem już sterowniki drukarki, zmieniłem też wydruki (usunięte wszelkie kolorowe elementy).
Niestety nic nie pomaga.
Zmieniałem już sterowniki drukarki, zmieniłem też wydruki (usunięte wszelkie kolorowe elementy).
Niestety nic nie pomaga.
Sterownik drukarki jaki, PCL, czy coś innego?
Sterowniki różne, PCL i UFR.
Z innych programów wydruki wychodzą tak jak ustawię ale XL pomija ustawienia i zawsze chce drukować w kolorze.
Na dzień dzisiejszy wpadłem na pomysł instalacji drugiej drukarki ze sterownikami z podobnego urządzenia monochromatycznego tylko do wydruków z XL-a.
Swoją drogą zgłoszę do asysty, może kiedyś dostanę odpowiedź.
Z innych programów wydruki wychodzą tak jak ustawię ale XL pomija ustawienia i zawsze chce drukować w kolorze.
Na dzień dzisiejszy wpadłem na pomysł instalacji drugiej drukarki ze sterownikami z podobnego urządzenia monochromatycznego tylko do wydruków z XL-a.
Swoją drogą zgłoszę do asysty, może kiedyś dostanę odpowiedź.