Formatka przy wystawianiu dokumentu - HYDRA ?
Moderator: mikey
Re: Formatka przy wystawianiu dokumentu - HYDRA ?
Sprobuj dołączyć swoja bibloteke hydry moja jest z wersji 8 więc pewnie to stanowi problem.
Chciałbym zrobić dodatek za pomocą hydry który przed otwarciem okna pozwalającego dodać nowy towar wyświetli okno w którym z wcześniej zdefiniowanych parametrów utworzy kod towaru. Co ma być w tym oknie narazie pomińmy , załużmy że ma tam być textBox w który wpiszemy kod. Da się coś takiego zrobić , a jeżeli tak to jak przekazać wartość do mainWindow aby w polu Kod wyświetliła się wskazana przez nas wartość ?
Sprawa jest dosc podobna do callbacka, który już zamieścilem.
wystarczy spojrzeć na zamieszczony callback z tym ze nie wiem czy da sie to zrobic przez otwarciem okna, wystraczy zrobic to zaraz po otwarciu okna czyli dopisac delegat do zdarzenia JustAfterWindowOpening lub OpenWidnow myśle że każde z tych zdarzeń bedzie dobre.
przed otwarciem okna pozwalającego dodać nowy towar wyświetli okno
wystarczy spojrzeć na zamieszczony callback z tym ze nie wiem czy da sie to zrobic przez otwarciem okna, wystraczy zrobic to zaraz po otwarciu okna czyli dopisac delegat do zdarzenia JustAfterWindowOpening lub OpenWidnow myśle że każde z tych zdarzeń bedzie dobre.
Np tworząc obiekt z danymi do uzupełnienia i przekazując do nowego formularza przez referencje. Po czym wystarczy już odpowiednio ustawić pola z obiketu to wartosci na formularzu towaru. Jeśli nie podołasz to pomogę.a jeżeli tak to jak przekazać wartość do mainWindow aby w polu Kod wyświetliła się wskazana przez nas wartość ?
Mam pewien problem z tymi zdarzeniami (wiem, że wybierasz metodą prób i błędów ale może masz jakiś pomysł).
Ogólnie Callback który zrobiłem narazie jest bardzo prosty wyświetla okienko , i wpisuje wartość w pole kod "TEST" , chodzi teraz o to aby wyświetlił to okienko tylko po otwarciu okna. Testowałem zaproponowane przez Ciebie zdarzenie ale po jego wykorzystaniu nie wyskakuje okienko, podobnie jak przy wielu innych które sprawdziłem. Okienko pojawia mi się po użyciu ale to trochę bez sensu z tego kożystać, oraz po ale tu jak rozumiem mamy doczynienia z jakimś wyjątkiem ? Albo coś źle zrozumiałem.
Powróciłem więc do zamieszczonego to przykładu Callbacka i po zostawieniu tylko zdarzenia Callback działa prawidłowo tzn wyświetla okno z limite. Natomiast gdy usuniemy powyższy kod i zostawimy to callback nie wyświetla już okna z limitem.
Czy to normalne zachowanie, bo może robie jakis błąd którego nie widzę i dlatego to zdarzenia działają u mnie tak jak działają ? Z góry dzieki za pomoc
Ogólnie Callback który zrobiłem narazie jest bardzo prosty wyświetla okienko , i wpisuje wartość w pole kod "TEST" , chodzi teraz o to aby wyświetlił to okienko tylko po otwarciu okna. Testowałem zaproponowane przez Ciebie zdarzenie
Kod: Zaznacz cały
mainWindow.OnAfterJustAfterWindowOpening Kod: Zaznacz cały
mainWindow.OnAfterFullRefresh += new TakeEventDelegate(EventLog);Kod: Zaznacz cały
mainWindow.OnAfterCatchExceptionPowróciłem więc do zamieszczonego to przykładu Callbacka i po zostawieniu tylko zdarzenia
mainWindow.OnAfterCatchException +=new TakeEventDelegate(EventLog);Kod: Zaznacz cały
mainAcronym.OnAfterMouseDown +=new TakeEventDelegate(EventLog);
mainAcronym.OnAfterSelected +=new TakeEventDelegate(EventLog);
mainAcronym.OnAfterSelected_ORG+=new TakeEventDelegate(EventLog);Czy to normalne zachowanie, bo może robie jakis błąd którego nie widzę i dlatego to zdarzenia działają u mnie tak jak działają ? Z góry dzieki za pomoc
Próbowałeś zdarzenie OnOpenWindow? To zdarzenie zawsze sie wykonuje po otwarciu okna standardowo zawsze z niego korzystam.
Rozumiem że modyfikujesz tylko zamieszczonego przez ze mnie callbacka?
Podeślij mailem to co wyrzezbiłeś to sie przyjrze i może cos wypatrze.
Rozumiem że modyfikujesz tylko zamieszczonego przez ze mnie callbacka?
Podeślij mailem to co wyrzezbiłeś to sie przyjrze i może cos wypatrze.
To chyba rozwiazuje twoje problemy
[SubscribeProcedure((Procedures)Procedures.TwrEdycja, "Twr")]
public class TwrClass : Callback
{
public override void Cleanup()
{
//throw new NotImplementedException();
}
public override void Init()
{
//throw new NotImplementedException();
AddSubscription(true, 0, Events.OpenWindow, new TakeEventDelegate(OnOpenWindow));
}
bool OnOpenWindow(Procedures ProcId, int ControlId, Events Event)
{
Runtime.WindowController.UnlockThread();
Form form = new Form();
form.ShowDialog();
Runtime.WindowController.LockThread();
return true;
}
}Re: Formatka przy wystawianiu dokumentu - HYDRA ?
Dzięki , to co napisałeś powyżej to własnie to o co mi chodziło. Wszystko działa prawie tak jak powinno tylko natknąłem się na dwa problemy :
1. Zazwyczaj podczas otwierania okna w TwrKarty.Twr_GIDNumer jest ID nowo dodawanego Towaru , lecz czasem zdaża się iż jest tam wpisane 0.
2. Mam takie metody :
W OknoParametrow wybieramy odpowiednie wartości z ComboBox a następnie klikamy przycisk OK, który zapisuje kolejne wartości do code i :
Jeśli wczystkie operacje wykonam doś szybko tzn. wybór odpowiednich wartości i kliknięcie przycisku OK , to na formatce XL w polu Kod będę miał wartość którą chce tam mieć.
Natomiast jeśli robię to trochę dłużej to wartość nie jest już zapisywana (?) nie pojawia się na formatce a MessageBox.Show(TwrKarty.Twr_Kod);
pokazuje 0.
Jest jakiś sposób żeby temu zaradzić ?
1. Zazwyczaj podczas otwierania okna w TwrKarty.Twr_GIDNumer jest ID nowo dodawanego Towaru , lecz czasem zdaża się iż jest tam wpisane 0.
2. Mam takie metody :
bool OnOpenWindow(Procedures ProcId, int ControlId, Events Event)
{
Runtime.WindowController.UnlockThread();
OknoParametrow okno = new OknoParametrow(s);
okno.ShowDialog();
MessageBox.Show(TwrKarty.Twr_Kod);
Runtime.WindowController.LockThread();
return true;
}
TwrKarty.Twr_Kod = code;
this.Close();
Natomiast jeśli robię to trochę dłużej to wartość nie jest już zapisywana (?) nie pojawia się na formatce a MessageBox.Show(TwrKarty.Twr_Kod);
pokazuje 0.
Jest jakiś sposób żeby temu zaradzić ?
-
YoSi.PL
- Rola: Administrator CDN XL
- Kontakt:
tomek_k pisze:Witam,
Przy próbie importu callback'a otrzymuje taki komunikat: Assembly nie posiada prawidłowego opisu
Z czego to może wynikać? Dodam jeszcze że CDN w wersji 7.1
Miałem podobny błąd kompilując pod VS 2010. Nie miałem czasu szukać przyczyny więc skompilowałem pod VS 2008 i poszło.
Dawno to było ale może komuś się przyda.
W assembly należy dodać:YoSi.PL pisze:tomek_k pisze:Witam,
Przy próbie importu callback'a otrzymuje taki komunikat: Assembly nie posiada prawidłowego opisu
Z czego to może wynikać? Dodam jeszcze że CDN w wersji 7.1
Miałem podobny błąd kompilując pod VS 2010. Nie miałem czasu szukać przyczyny więc skompilowałem pod VS 2008 i poszło.
Dawno to było ale może komuś się przyda.
[assembly: Hydra.CallbackAssemblyDescription("HYDRA - OPIS", "", "AUTOR", "Wersja", "Wersja XL", "DATA")]
Ja też miałem taki komunikat:
Assembly nie posiada prawidłowego opisu
Okazało się, że ostatni argument wywołania:
[assembly: Hydra.CallbackAssemblyDescription("HYDRA - OPIS", "", "AUTOR", "Wersja", "Wersja XL", "DATA")],
czyli DATA musi być w formacie dd-MM-yyyy.
Ja go zmieniłem na yyyy-MM-dd i od tego momentu przy próbie zarejestrowania dodatku pojawiał się komunikat.
Assembly nie posiada prawidłowego opisu
Okazało się, że ostatni argument wywołania:
[assembly: Hydra.CallbackAssemblyDescription("HYDRA - OPIS", "", "AUTOR", "Wersja", "Wersja XL", "DATA")],
czyli DATA musi być w formacie dd-MM-yyyy.
Ja go zmieniłem na yyyy-MM-dd i od tego momentu przy próbie zarejestrowania dodatku pojawiał się komunikat.