Problem z procesem wysyłającym email

Zapytania SQL, widoki, Crystal, definicje filtrów, szybkich raportów, wydruków, API, Hydra, .NET

Moderator: mikey

Yuber
Rola: Administrator CDN XL
Wersja: 2016

Re: Problem z procesem wysyłającym email

Post autor: Yuber »

W zasadzie całość służy bardziej do raportowania (no jak to mail:) ) i jeśli jest nazwijmy to "poza XL-owy" więc taki sposób podejścia jest jak najbardziej ok. Może trochę przesadziłem bo patrzyłem pod bardziej pod kątem tego jak było to u mnie gdzie dość ważną rzeczą był czas pomiędzy potwierdzeniem a przyjęciem tego do wiadomości przez zainteresowanego. Dzięki niedoskonałości procesowania oraz mojemu niechciejstwu trochę nagięliśmy ludzi do różnych filtrów i raportów.
Jeśli tyczy się wyrzucania maili to jest to niestety chore, że tak to się u nas odbywa ale przestałem już z tym walczyć. Outloki (zresztą nie tylko) mają to do siebie że przy wielgachnych bazach się wywalają bo mają takie prawo. Usuwam wtedy taki plik i gość zapełnia sobie go od nowa a co ... a niech się uczą, że nic nie trwa wiecznie :mrgreen:

alfero
Rola: Użytkownik CDN XL
Wersja: 2016

Re: Problem z procesem wysyłającym email

Post autor: alfero »

elmiq pisze:Ja zrobiłem coś pośredniego (jeszcze wprowadzam małe poprawki), mianowicie aplikacje do wysyłki maili z możliwością definiowania własnych zadań działających wg określonego terminarza. Całość działa w oparciu o rekordy zwracane z zapytania SQL w definiowanym zadaniu, wygląd maila jest edytowalny, jest obsługa tworzenia wydruków XL do pdf i ich wysyłki jako załączniki, po czym ewentualny update na bazie po poprawnym wykonaniu maila. Z ciekawości zapytam, czy ktoś robił coś podobnego (nie mówię o firmie partnerskiej, tylko bardziej o własnym projekcie) , czy tylko ja mam takie zajawki ? I ewentualnie co by było do tego jeszcze potrzebne, a o czym zapomniałem ? :)
Dla porównania wygląda to mnie więcej tak:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Pytam, bo jak na razie testuje sobie wszystko i działa, ale ewentualne wskazówki byłyby pomocne :)

Witaj,
to twoje narzędzie można jakoś zdobyć?
:)

ODPOWIEDZ