drukowanie i fiskalizacja - dlugi czas
Moderator: mikey
-
Yuber
- Rola: Administrator CDN XL
- Wersja: 2016
Re: drukowanie i fiskalizacja - dlugi czas
Odświeżam:
Po zmianie wersji.. ufff.. z 9.8 na 9.9 niestety wykrzaczyły mi się wszystkie drukarki fiskalne (PosNet). Niezależnie od tego czy to lokalna czy przez terminal podczas drukowania paragonu drukarka wywala pasek "paragon anulowany" a XL pokazuje informację "Współpraca z drukarką fiskalną nie jest możliwa. Nie można zamknąć paragonu na drukarce fiskalnej. Spróbuj ponownie. Przyczyna: Drukarka zgłosiła błąd o numerze: ZamknijParagon 4" Operator musi się wylogować i zalogować wówczas jest w stanie zamknąć jeden/dwa dokumenty po czym znowu ma ten sam błąd.
Podmieniałem już wszystkie sterowniki łącznie z montowaniem starych .dll z poprzednich wersji i niestety pomysły się już skończyły.
Czy ktoś z was spotkał się z podobnym problemem?
Po zmianie wersji.. ufff.. z 9.8 na 9.9 niestety wykrzaczyły mi się wszystkie drukarki fiskalne (PosNet). Niezależnie od tego czy to lokalna czy przez terminal podczas drukowania paragonu drukarka wywala pasek "paragon anulowany" a XL pokazuje informację "Współpraca z drukarką fiskalną nie jest możliwa. Nie można zamknąć paragonu na drukarce fiskalnej. Spróbuj ponownie. Przyczyna: Drukarka zgłosiła błąd o numerze: ZamknijParagon 4" Operator musi się wylogować i zalogować wówczas jest w stanie zamknąć jeden/dwa dokumenty po czym znowu ma ten sam błąd.
Podmieniałem już wszystkie sterowniki łącznie z montowaniem starych .dll z poprzednich wersji i niestety pomysły się już skończyły.
Czy ktoś z was spotkał się z podobnym problemem?
- glaz
- Wersja: 2023
Załamka.
Ja mam przed sobą wersję 10.2 do której jeszcze nie udało mi się poprosić dokumentu ze zmianami technicznymi i listą poprawionych błędów (czy istnieje ?). Walcz i nie poddawaj się - pewnie budując paczkę instalacyjną "zapomnieli" dołączyć właściwą wersję .dll (właściwości na pliku - > wersja), albo zadziałają te z O! 17.8/2010.3.1 (przypuszczenie)
Ja mam przed sobą wersję 10.2 do której jeszcze nie udało mi się poprosić dokumentu ze zmianami technicznymi i listą poprawionych błędów (czy istnieje ?). Walcz i nie poddawaj się - pewnie budując paczkę instalacyjną "zapomnieli" dołączyć właściwą wersję .dll (właściwości na pliku - > wersja), albo zadziałają te z O! 17.8/2010.3.1 (przypuszczenie)
! (CDN XL and ERP XL) = ?
-
Yuber
Walczę z tym od zeszłego czwartku. Sam sobie preparuje paczkę instalacyjną z odgrzebanych zabytkowych wersji niestety cały czas to samo. Reinstalka XL-a już była czyszczenie kompa było, postawiłem go nawet na świeżym systemie i dalej nic z tego. Ludzie to mnie już powiesić chcą a ja nie mam rozwiązania, brak mi niestety już pomysłów.
EDIT:
Błąd będzie poprawiony w HR do wersji 9.9 w wersji 10.2 babol nie występuje.
EDIT:
Błąd będzie poprawiony w HR do wersji 9.9 w wersji 10.2 babol nie występuje.
czyli na obecną chwile najlepiej poczekać z aktualizacją do wersji 9.9 (obecnie mam wersje 9.8) na HR ? nie chce sobie namieszać znów z tymi fiskalnymi jak już udało mi się przyspieszyć wydruk paragonu.
Ostatnio zmieniony 21 lut 2011, 12:29 przez max, łącznie zmieniany 1 raz.
W moim przypadku po zmianie wersji z 9.8 => 10.2 drukarki współpracują normalnie zero problemów. 
Miałem troszkę problemu w przypadku konwersji z 8.0 na 9.8 ale ponowna konfiguracja pulpitów i drukarek załatwiła sprawę.
Miałem troszkę problemu w przypadku konwersji z 8.0 na 9.8 ale ponowna konfiguracja pulpitów i drukarek załatwiła sprawę.
Paweł
Admin
Admin
-
Yuber
Ja wpakowałem się w wersję 9.9 bo podobno jakieś wydruki tam są dla księgowości dla rejestru VAT(przynajmniej tak twierdziła księgowa) Po zamontowaniu zaczęła się jazda z PosNet-ami a wydruki i tak musiałem przerabiać
.
Problem występuje tylko przy fiskalizacji zaliczek FSL i faktur z rozliczeniem zaliczki. Pozostałe są OK.
Problem występuje tylko przy fiskalizacji zaliczek FSL i faktur z rozliczeniem zaliczki. Pozostałe są OK.
A ma ktoś w ogóle zainstalowaną wersję CDN-a 9.9 i działającą drukarkę poprzez sterownik terminalowy.
Walczę już z tym od dłuższego czasu i nic, normalnie ręce opadają.
Mam Win Server 2008 R2,
na laptopach, które łączą się terminalowo Win 7
i drukarki fiskalne Posnet Thermal HS FV EJ.
Na sterowniku DF300.dll drukarka działa ale paragon drukuje się kilka minut.
Przy próbie połączenia przy pomocy sterownika DF300T.dll jest cały czas błąd "Błąd przesyłania danych (1)".
Zainstalowałem lokalnie XL-a, mam zaznaczone przekazywanie portów itp.
Z góry dzięki za odpowiedź.
Walczę już z tym od dłuższego czasu i nic, normalnie ręce opadają.
Mam Win Server 2008 R2,
na laptopach, które łączą się terminalowo Win 7
i drukarki fiskalne Posnet Thermal HS FV EJ.
Na sterowniku DF300.dll drukarka działa ale paragon drukuje się kilka minut.
Przy próbie połączenia przy pomocy sterownika DF300T.dll jest cały czas błąd "Błąd przesyłania danych (1)".
Zainstalowałem lokalnie XL-a, mam zaznaczone przekazywanie portów itp.
Z góry dzięki za odpowiedź.
Próbowałeś ręcznie instalować sterowniki do drukarki na lokalnym kompie?
Próbowałem za pomocą pliku rdpcli.ini
a próbowałeś na sterowniku DF300T czy masz dostępne "fiskalne" w XL-u? mnie też pisze błąd a jednak działa i się drukuje