Ok, zrobiłem sobie exec, który robi pojedynczego PDF i nawet potrafi go wysłać mailem . Więc jest progres.
Jak pobrać teraz dynamicznie te dane "FiltrSQL = "(TrN_GIDTyp=XXXX AND TrN_GIDNumer=YYYY)";
Jakiś przykład jak mogę z otwartego dokumentu czy definicji wydruku to pobrać?
Pomysł z tabelką jest ok, nawet bardzo. Z "wykrzyknika" dodawałbym procedurą wspomniany FiltrSQL do tabeli pod kolejnym ID, bo wydruki i ich format będą jednakowe i potem jakiś exe w tle w harmonogramie jechał po tablice po kolei i usuwał już "wysłane" rekordy". To jest nawet bardzo dobry pomysł, wystarczy przerobić exec.
Nie wiem jednak jak pobierać te parametry "dynamicznie" z tego okienka. Tu potrzebowałbym jakiegoś przykładu
Wysyłka faktur e-mail
Moderator: mikey
-
Swiety_M
- Rola: Administrator CDN XL
- Wersja: 8.0
- Kontakt:
Re: Wysyłka faktur e-mail
Filtr SQL utworzysz sklejając stringa np:
dla każego dokumentu
A rodzaj wydruku, czyli Zrodlo,Wydruk,Format ja mam w osobnej tabelce, gdzie mam relacje klient-wybrany wydruk. Bo różni klienci mają swoje ulubione wydruki.
Szukać tego trzeba na definicje wydruku:
Kod: Zaznacz cały
select '('+'Trn_GidTyp='+convert(varchar,trn_Gidtyp)+' and Trn_Gidnumer='+convert(varchar,TrN_GIDNumer)+')'A rodzaj wydruku, czyli Zrodlo,Wydruk,Format ja mam w osobnej tabelce, gdzie mam relacje klient-wybrany wydruk. Bo różni klienci mają swoje ulubione wydruki.
Szukać tego trzeba na definicje wydruku:
- Załączniki
-
- Zrzut ekranu 2024-08-28 o 10.46.14.png (63.78 KiB) Przejrzano 106 razy
Nie wiem czy to dobry pomysł, ale chciałem "przenbieść" te dane do tabeli za pomocą syzbkiego raportu i tam obsługiwać wysyłkę.
Zrobiłem tak, zę zrobłem na próbę procedurę
I potem chciałem zrobić szybki raport na wzór:
,
Nie chce mi to jednak działać (nic nie dodaje), ale już uruchomienie ręczne z Managementa z podaną wartością dodaje bez problemu kolejne rekordy, więc coś jest nie tak z tym szybkim raportem. Przykładowo jak zamienię to na:
w szybkim raporcie to działa i wyświetla dobry parametr.
W ogóle jest to wykonalne, o czym pomyślałem?
Zrobiłem tak, zę zrobłem na próbę procedurę
CREATE PROCEDURE dbo.Test_SendMail
@GidNumer INT
AS
INSERT INTO [CDN].[Test_SendMail_Table] TRN_GIDNumer
VALUES @GidNumer
GOKod: Zaznacz cały
EXEC dbo.AAA_SendMail @GidNumer = {trn_gidnumer}Nie chce mi to jednak działać (nic nie dodaje), ale już uruchomienie ręczne z Managementa z podaną wartością dodaje bez problemu kolejne rekordy, więc coś jest nie tak z tym szybkim raportem. Przykładowo jak zamienię to na:
select 'aaaa {trn_gidnumer}'W ogóle jest to wykonalne, o czym pomyślałem?
w kwestii formalnej.. wywołujesz procedurę o innej nazwie , AAA_SendMail zamiast Test_Sendmail
--------------------------------
Pozdrawiam
WW
Pozdrawiam
WW
Fakt, poprawione. Nawet nadałem uprawnienia dla execute dla procedury i całość działa.
Pojawił się jednak problem z API. API jak na razie wywołuję poprzez odpalenie pliku .exe i niestety podczas próby wydruku mam błąd:
Pojawił się jednak problem z API. API jak na razie wywołuję poprzez odpalenie pliku .exe i niestety podczas próby wydruku mam błąd:
od XLAPI.net, a licencje na pewno są dostępne. Wydruk pojawia się dopiero po zatwierdzeniu i działa, plik jest poprawne zapisywany do PDF. Tylko ten problem się pojawia, że muszę to "zatwierdzić", aby iść dalej. Co może go powodować?Moduł Licencja stanowiskowa jest niedostępny. Działanie programu zostanie zablokowane.