Operatorzy i zakazy jakie posiadają

Zapytania SQL, widoki, Crystal, definicje filtrów, szybkich raportów, wydruków, API, Hydra, .NET

Moderator: mikey

pwitkowski90
Rola: Administrator CDN XL
Wersja: 9.8

Operatorzy i zakazy jakie posiadają

Post autor: pwitkowski90 »

Witam! Mam problem i po cichutku liczę na Waszą pomoc! ;-) Konkretnie, muszę stworzyć tabele uprawnień użytkowników systemu. Zrobiłem sobie już tabele dla poszczególnych Centr Praw, natomiast jeśli chodzi o operatorów to mam problem.

w tabeli OpeKarty mam troche danych jednak potrzebowałbym dane znajdujące się na zakładce "Zakazy" w kartotece operatora. Gdzie w strukturze tabel znajdują się dane odnośnie tych zakazów by wypisać że dany użytkownik ma Zakazy do np dodawania i zmian kartoteki towaru itp. ? Znalazlem tylko tabele OpeZakazy, którą moge połączyć z OpeKarty jednak samo Id procesu nic mi nie daje :(

Dzięki za pomoc z góry :)
Awatar użytkownika
S0Cool
Wersja: 2018

Re: Operatorzy i zakazy jakie posiadają

Post autor: S0Cool »

Lista nazw procedur jest zaszyta w kodzie CDNXL. Nie ma jej w żadnej tabeli. Ale można poradzić sobie w ten sposób: na karcie operatora na zakładce "Zakazy" klikasz plusik i z otwartej właśnie listy procedur robisz eksport do Excela. Tabelkę Excela zasysasz do SQL i łączysz z CDN.OpeZakazy po Nr_procedury=OPZ_ProcID.
Niniejszy podpis był testowany na zwierzętach.
Nie rozumiały go.
alfero
Rola: Użytkownik CDN XL
Wersja: 2016

Post autor: alfero »

pwitkowski90 pisze:Witam! Mam problem i po cichutku liczę na Waszą pomoc! ;-) Konkretnie, muszę stworzyć tabele uprawnień użytkowników systemu. Zrobiłem sobie już tabele dla poszczególnych Centr Praw, natomiast jeśli chodzi o operatorów to mam problem.

w tabeli OpeKarty mam troche danych jednak potrzebowałbym dane znajdujące się na zakładce "Zakazy" w kartotece operatora. Gdzie w strukturze tabel znajdują się dane odnośnie tych zakazów by wypisać że dany użytkownik ma Zakazy do np dodawania i zmian kartoteki towaru itp. ? Znalazlem tylko tabele OpeZakazy, którą moge połączyć z OpeKarty jednak samo Id procesu nic mi nie daje :(

Dzięki za pomoc z góry :)
witam,
ja obecnie siedzę nad raportem pokazującym listę operatorów oraz:
- moduły
- centra praw
- zakazy

jak i czy sobie poradziłeś z modułami i centrami praw?

pozdrawiam
Jaras
Rola: Użytkownik CDN XL
Wersja: 9.6

Post autor: Jaras »

Co do zakazów to warto przed każdym podwyższeniem wersji zachować sobie kopię - mi raz po podwyższeniu zniknęły wzorce oraz zakazy na operatorach.
elmiq

Post autor: elmiq »

Centra praw, subraport wykorzystujący

Kod: Zaznacz cały

SELECT Centra.Frs_Nazwa
FROM CDN.FrmStruktura Ope
INNER JOIN CDN.FrmStruktura Centra ON Ope.FRS_GRONumer = Centra.FRS_GIDNumer AND Ope.FRS_GROTyp = Centra.FRS_GIDTyp
WHERE Ope.Frs_GIDNumer = [GID OPERATORA] AND Ope.Frs_GIDTyp = 128 AND Ope.FRS_GROTyp = -4272
Co do centrów, to na moim starym blogu jest procedura która dla każdego operatora je wyciąga (z tym, że dla starej wersji więc musiałbyś przerobić jeżeli korzystasz np. z 2013.X)

Pozdrawiam,
Mateusz
Mateusz Świerkosz

http://elmiq.blogspot.com/
ODPOWIEDZ