CND XL wersja 10.1 czy ktoś korzysta?

Zapytania SQL, widoki, Crystal, definicje filtrów, szybkich raportów, wydruków, API, Hydra, .NET

Moderator: mikey

vigo
Rola: Administrator CDN XL
Wersja: 2023

CND XL wersja 10.1 czy ktoś korzysta?

Post autor: vigo »

Witam.
Przymierzam się do przejścia z wersji 9.8 na wersję 10.1 ale nie wiem jakie mogą być tego konsekwencje.
Jeżeli ktoś korzysta aktualnie z wersji 10.1 to prosiłby o opinie na jej temat.
Dokładnie chodzi mi o błędy jakie posiada "od nowości".

Awatar użytkownika
glaz

Re: CND XL wersja 10.1 czy ktoś korzysta?

Post autor: glaz »

vigo pisze:Witam.
Przymierzam się do przejścia z wersji 9.8 na wersję 10.1 ale nie wiem jakie mogą być tego konsekwencje.
Dowolnie straszne, włącznie ze zniechęceniem do prowadzenia własnego biznesu gdy błędnie liczony KK na liście RKZ pomniejszy wartość obrotu o 2,5 mln PLN ;-)
Jeżeli ktoś korzysta aktualnie z wersji 10.1 to prosiłby o opinie na jej temat.
"Korzystam". Tak, tak należy to wyrazić. IMHO: porażka.
Dokładnie chodzi mi o błędy jakie posiada "od nowości".
Tylko producent wie i nie powie. Jak masz szczęście to znajdziesz błąd, zarejestrują zgłoszenie i będziesz mógł śledzić jego los na stronie dla klientów. O ile się nie pomylą i nie zamkną zgłoszenia bez rozwiązania problemu - wtedy możesz reklamować - śledzenie losów własnego zgłoszenia jest bardzo wskazane :-\

Poza tym:

http://cdn.3lance.pl/viewtopic.php?f=13&t=1603
! (CDN XL and ERP XL) = ?

Yuber
Wersja: 2016

Post autor: Yuber »

glaz pisze:śledzenie losów własnego zgłoszenia jest bardzo wskazane :-\
Tak tylko pod warunkiem że masz czas. Ja swoje zgłoszenia śledzę od 2008 r. jakoś do dziś nie doczekałem się rozwiązania w dwóch przypadkach. Jedno zgłoszenie o dziwo znalazło rozwiązanie ponoć w wersji 10 ... po praktycznie 3 latach .. eh...
Też przymierzam się do 10 ale nie wcześniej niż za jakiś miesiąc. Nie chcę być królikiem doświadczalnym, a raczej nie chcę aby księgowość zasypała mnie problemami, tak więc na razie zostaję przy 9.9

Awatar użytkownika
glaz

Post autor: glaz »

Yuber pisze:
glaz pisze:śledzenie losów własnego zgłoszenia jest bardzo wskazane :-\
Tak tylko pod warunkiem że masz czas. Ja swoje zgłoszenia śledzę od 2008 r. jakoś do dziś nie doczekałem się rozwiązania w dwóch przypadkach. Jedno zgłoszenie o dziwo znalazło rozwiązanie ponoć w wersji 10 ... po praktycznie 3 latach .. eh...
Też przymierzam się do 10 ale nie wcześniej niż za jakiś miesiąc. Nie chcę być królikiem doświadczalnym, a raczej nie chcę aby księgowość zasypała mnie problemami, tak więc na razie zostaję przy 9.9
Right. Generalnie wyrażałem się ironicznie o śledzeniu własnych błędów (stąd krzywa gemba[sic!] na końcu wypowiedzi). Szczerze mówiąc jestem już lekko podłamany. Dopóki nie musiałem podnosić wersji i ludzie oswojeni z tym crapem omijali pułapki, a już zrezygnowani nawet nie sygnalizując oczywistych idiotyzmów w pracy tego "systemu" powodowali u mnie jakże mylne i rosnące przekonanie o wzroście jakości kodu, o tyle ostanie akcje z przeskokami wersji (7.1 -> 9.7 -> 10.1) znowu wywlokły na światło dzienne coraz podlejszą jakość kolejnych wersji i sposobu obsługi zgłaszanych problemów. Resume: im dalej od C.. .L tym lepiej.
! (CDN XL and ERP XL) = ?

Yuber
Wersja: 2016

Post autor: Yuber »

Zadziwiający jest jeden fakt być może dotyczy on tylko mnie choć tego nie jestem pewny. O ile w przypadku innego oprogramowania (jakiegokolwiek innego) z utęsknieniem oczekuje się na kolejne wersje. O tyle na wieść o nowej wersji XL-a moja reakcja mieszana bo: znowu przynajmniej dwa wydruki mi wywali + coś przestanie działać w księgowości i przez miesiąc będę uwalony z problemem + dodadzą jakiś wodotrysk który i tak nie będzie działał + może uda się poprawić jakiś babol z poprzedniej wersji. Po wszystkim wychodzi HR x.1 który w pierwszej kolejności poprawia babole nowej wersji miesiąc poźniej można się spodziewać HR x.2 gdzie prócz poprawiania błędów nowej wersji zdarzy się, że poprawią coś co wcześniej nie działało. Rozumiem, że błędów nie uniknie się w żaden sposób zwłaszcza przy tak dużym projekcie kłopot w tym, że masę czasu traci się na "obsługę" późniejszych błędów a przecież nie jestem BTesterem.

hornikm
Wersja: 9.0 HR1

Post autor: hornikm »

Też mamy u jednego klienta v10, zainstalowaną tylko dla tego że zmusił nas do tego upgrade do nowej wersji iSklepu24. Wersja totalnie rozsypana błąd na błędzie nawet mi się nie chce pisać już do Comarchu bo mam dość. Więcej telefonów i maili z błędami niż w jakiejkolwiek innej wersji no może oprócz pierwszych wersji. Nie instalować jak nie trzeba proste :)

vigo

Post autor: vigo »

hornikm pisze:Też mamy u jednego klienta v10, zainstalowaną tylko dla tego że zmusił nas do tego upgrade do nowej wersji iSklepu24. Wersja totalnie rozsypana błąd na błędzie nawet mi się nie chce pisać już do Comarchu bo mam dość. Więcej telefonów i maili z błędami niż w jakiejkolwiek innej wersji no może oprócz pierwszych wersji. Nie instalować jak nie trzeba proste :)

Czy mógłbyś tak pokrótce wymienić przykładowe błędy w tej wersji? Ciekawi mnie czy są nowe wersje tych samych błędów :D

ODPOWIEDZ